. dagens schema och dagens middag

äntligen så funkar bloggen, en stund iallafall.. gud vad seg den är idag :/

ja, vad har jag gjort? ..
- tittat på ishockey. malmö vann, så jävla skönt..
- fått fina handdukar och en underbar pläd av mamma till lägenheten
- förlorat 100 kronor på v75
- lagat middag och ätit, samtidigt som jag spelade bingolotto
- diskat


fina handdukar.. och pläden :)


här är då min middag..
kycklingfilé marinerad i sweetchili-sås och soja, serverad
med bulgur som jag kokade med vegeta (blir helt perfekt smak),
färska champinjoner och paprika som jag grillade i ugnen.

ibland överträffar jag helt enkelt mig själv, så himla gott det blev!.. kändes lyxigt att stå och laga det till bara mig.. men det är såhär jag får vänja mig liksom.. snart flyttar jag, och då lagar jag inte mat för 3 stycken längre :( känns sorgligt faktiskt.. men det är ändå ganska skönt att lära sig ta vara lite på sig själv.

.. och nu sitter jag här, ska kolla på det nya programmet på tv4 klockan 8, och snart kommer sara..

förresten så har jag gjort lite smoothie på naturell lättyogurt, banan och frusna jordgubbar som jag har hällt i en form och stoppat in i frysen, ska se om det kan bli lite glass-aktigt :) blir nog gott!

. bambooörhängen i nya färger!


hittade bamboo örhängen på nätet för 9 dollar per par. jag älskar ju dessa örhängena, och om jag dessutom kunde ha dem i fler färger än guld (i dont like silver).. så hade jag varit überlycklig. blir nog en beställning :) dessutom är ju 9 dollar ingenting nuförtiden typ..


och detta söta halsbandet med persikor fanns på betties

. Gossip Girl is back!

(at least at my house ;P)

good day.. :)

lördagsmorgonen har varit mysig till tusen. jag kände mindre av min förkylning idag, så klockan 9 gick jag upp och körde 22 minuter på motionscykeln.. det blev 140 magövningar också bara för att plussa på lite extra.

har kollat 3 avsnitt av GG.. och jag kan bara säga att jag ångrar inte att jag laddade hem dem.. damn vilka saker som händer, huhuhu :) synd att jag bara har två kvar.. sen får jag vänta tills nästa avsnitt sänds i usa.. 21 april.


"Spotted: Vanessa Abrams takes after Hilary Duff with these CC Skye Gold Bamboo Hoops in Season One - Episode Six ?The Handmaiden?s Tale? when she?s teasing Dan about hanging out with his pretentious prep school friends. Isn?t V?s style fabulous? She brings a whole new look to Gossip Girl."

låt mig bara påminna att det är exakt de örhängena jag har införskaffat mig. hihi.

. lucky words bracelets

nu längtar jag bara till den 28 mars då de lucky words- armbanden jag är intresserad av åter kommer in till cocoo :)

i och för sig så kunde jag ju beställt denna gula så länge.. orden stämmer in, och det gör även färgen..



nej. jag har lovat - ingen shopping..

gud vad tråkigt det blev helt plötsligt. och snart är det klydd på bloggen.. runt 24 skulle det vara i believe.

lika bra att gå och lägga sig. godnatt

. miljoner och fruktsallad

en liten bild på vad jag piggade upp min kväll med -

fruktsallad :) med russin i.


imorgon är det olympiatravet på jägersro.. jag o hubby ska tippa lite. hihihii.. going for the greeeeeeen.

. så jävla rätt! - och polisutryckning

image505
grattis tina och tobias - helrätt att ni vann.. skönare personlighet får man leta efter.. dessutom är det ju först gången det inträffar att en tjej vinner lets dance. självklart ett plus att hon är skåning.

förresten så blev det precis en massiv polisutryckning som stormade höghuset här bredvid.
undra vad som händer....




. inkomna varor och ny rakhyvel

middagen och inhandlingen av basvaror (blev mestadels frukt och grönsaker;P) är avklarad. i och för sig så köpte jag och mamma den nya venus breeze också. den trevliga säljaren gav mig en gratis handduk med. no matter what, så blir man alltid lite extra lycklig när något är gratis.. som sagt - gratis är bäst!



.. och nu är det en vilofredag på soffan som stundar. tråkigt att jag inte kunde hänga med flickorna ut :( måste kurera mig ordentligt. dock glömde jag bort min förkylning ett litet tag när jag såg att jag hade fått lite paket i brevlådan.

mina fina örhängen från cocoo hade kommit! och de hade skrivit en supersöt lapp i kuvertet med :) hon jag pratade med vid ändringen av min beställning var dessutom hur gullig som helst! ska handla där mer, massor.

.
sen så kom boken också - mina hemligheter.. sophie kinsella of course.
 

nej, nu ska jag se hur många frågor jag kan svara på i postkodsmiljonären. ciao.

. inget mys

jag hoppade över min smoothie.. ingen aptit faktiskt.

. eftermiddagsmys

image500 image501
här har vi hur min eftermiddag ser ut.

en shopaholic säger ja, och lite senare brämhults ananas / mango smoothie.

måste ha i mig lite vitaminer sen tror jag.

. albert och sommar-smink

image497
vilken underbar makeup.. somrigt och fint.

tänkte bara passa på att visa min söta gubbe med kikare som vaktar mina linser på nätterna när jag sover.. ska iofs köpa en ny nu, har haft den ett tag.. och rent hygieniskt bör man nog byta ibland..

i call him albert.image498

. eleven.se - köpa eller inte köpa?

3 saker som jag vill beställa på eleven..
.. och jag är såååå nära att göra det, men jag har ju lovat mig själv.. och alla andra att jag inte ska shoppa mer.. inte just nu iallfall.. det blir ju inte speciellt mycket pengar.. men i samband med alla andra internetköp som jag gjort de senaste, dagarna.. veckorna.. ja, till och med timmarna.. så blir det en del.. oh - men jag vill ha dem!


Aquolina Chocolovers Creamy Body Scrub
- en slags peeling som gör att din hud inte bara blir silkeslen, utan dessutom doftar krämig choklad.


Hawaiian Tropic Luxury Body Butter
- fortfarande har jag inte beställt detta.. jag längtar efter att få dofta kokos!


Värmespolar
- eftersom min frisör inte ville förstöra mitt hår genom att göra en permanent, så rekommenderade hon att jag skulle använda mig utav värmespolar.. bara de gångerna jag vill ha lite "krull".. Det är ju rätt bra att man kan variera sig faktiskt.. Och dessutom har jag o hubby kommit fram till att jag nog hade passat i att ha lite små lockar.


OH - HUVUDVÄRK OCH FÖRKYLNING - FÖRSVINN!


. dagens lunch från graffiti



dagens lunch - kycklingsallad från graffiti café.. orkadei nte äta upp allt, men tvingade i mig de sista kycklingbitarna. sjukt goda.

annars snörvlar jag bara vidare i min förkylning.

. hissar beckhams - dissar jordan och andré


dagens hiss måste bli beckhams.. inga är så snygga tillsammans. kolla in victorias klänning, som dessutom är snyggt kombinerad med en väska i accentfärgen lila.. helt underbart!
 
 

dagens diss blir peter andré och katie price. vad sysslar ni med? skulle ni matcha varandra, med peters sliskiga skjorta och skor? nej.. detta går fet-bort!



förresten så har älsklingen fått hem en rakapparat helt gratis, värd 1500 kronor. han har fått i uppgift att testa den under 6 månader.. inte fel med gratis-saker. vi älskar gratis!

. morötter och godis.. och kate moss

"Morotens resa genom kroppen tar ett helt dygn, en godisbit försvinner på 30 minuter."


snacka om att det är skillnad.. dessutom får man ju mättnadskänsla av en morot.. det kan man ju inte säga att man får utav en godisbit precis.. vad sjukt att det verkligen spelar så stor roll vad man äter..

jag har iallafall ätit  frukost nu.. det blev allbran fiber + med lättfil och ett äpple.. lägg märke till den lilla kniven som
jag satt och skar mitt äpple med. haha. hade inget annat här på jobbet :) ..



igår gjorde jag förresten en supergod skinklåda hemma. skinka, purjolök, tomat och skivad potatis.. och så lite äggstanning gjord på lättmjölk.. min systers man tyckte att det smakade pizza.. och det var ju bra med tanke på hur nyttig rätten egentligen var :) success!


förresten så har jag lagt märke till en t-shirt i den nya kollektionen på topshop som jag bara måste ha.

image488

man hade ju inte tackat nej till att ha modegurun på framsidan. we all love you kate!

. inlåst i garaget

wee, äntligen har fredagen kommit, och när arbetsdagen är slut så är man ledig i två dagar. finns ingen bättre känsla än att lägga ner jobbnycklarna i väskan och veta att man inte behöver ta upp dem på ett tag.

i vilket fall som helst så har jag blivit äckligt förkyld.. vaknade med ont i halsen och känner mig helt off.. feber kanske?.. i dont know,. jag vet bara att jag vill hem och vila.

igår tränade jag och sara.. sara var med lite småsjuk, kan jag ha fått några bacillusker av henne måntro ? hehe..
10 minuter crosstrainer, 1 varv höft, stuss, mage lår.. 1 varv switching, och 5 minuters fatburner-program på cykeln för att få upp pulsen de sista minuterna innan gymmet stängde..

jag och sara hade ställt oss i garaget ovanför gymmet, och när vi var klara efter träningen så såg det relativt låst ut.. men det kom en bil som skulle köra in samtidigt, så vi smet med in i garaget..misstankarna växte hos mig, men för att citera sara - "ut kommer man alltid"... - ja, sara.. men så var det inte i detta fallet. haha. när vi körde ner för rampen och fram till porten så var där ett enormt galler fördraget.. inga knappar fungerade, kockarna som jobbade på hotell-restaurangen ville inte hjälpa oss.. så där stod vi ett bra tag.. jag, sara och den lilla polon. fast i ett garage (som dessutom släcktes ner) klockan 9 en torsdagskväll.. kind of scary, speciellt om man är smått klaustrofobisk som jag. vi vände och körde mot enkelriktat upp i parkeringshuset igen, och hittade till vår stora glädje en tjej som skulle köra ut. tydligen behövde man både kort och kod för att låsa upp portarna.

image485


jag vet bara att jag förmodligen kommer ta de par minuterna extra nästa gång, för att köra runt och kolla efter parkering ute på gatorna.. då är den stackars lilla bilen ute i friheten iallafall.

hihi.

njut nu av er fredag och det fina vädret.

snörvel.

. eftermiddagsmys

eftermiddagsmys på jobbet. slutar snart. och vilket underbart väder!
får nog bli en runda med guddottern på lekplatsen hemma vid oss :)

image484
jordgubbar och en kiwi - yummy.

. kate moss och makrill


denna klänningen som är med i kate moss nya topshop-kollektion är en klänning som jag verkligen vill ha i min sommargarderob. den kostar 699 kronor, och finns även i blåvittrandigt tyg.

min lunch bestod idag utav keso, två knäckebröd med makrill, och lite grönsaker. en extra proteinrik lunch eftersom det är träning ikväll. gott var det iallafall, och jag blev ruskigt mätt.



vad sugen jag är på att köpa gångstavar.
här är ett par från casall. hade varit perfekt på mina kvälls-powerwalks.


sen ska jag ju köpa ett träningsarmband till min iPod. när jag har min egen musik i öronen så
känns det mycket enklare att skutta runt. :)



. leilas "a piece of cake" bokad!

ja, så sant som det är sagt.. hittade att man kunde boka leila lindholms kommande bok "a piece of cake" på cdon.

jag har längtat efter denna boken från min matlagningsguru.. och den kommer bli som en bibel för en varje gång man ska göra något smarrigt eller bjudep å något gott. weehoo vad glad jag är!

image479

. en tjock jared leto

image477

tro det eller ej.. här är han i filmen "chapter 27" (från 2007)
där han spelar john lennons mördare.. jag har inte sett den faktiskt, men hittade en bild ur filmen.
tydligen så la jared på sig 27 kilo inför inspelningen.. snacka om att vara hängiven... förresten, han är i form nu igen, det tog honom cirka ett år att bli sitt gamla jag igen.

image478

och här är en bild från aftonbladet.., som visar hur mycket du kan spara på att handla från usa nu när dollarn är så låg.. själv hade jag föredragit att åka till new york och shoppa sönder mig.. men det får vänta till efter flytten :)

. WESC hörlurar och lättskalade apelsiner

frukosten idag bestod utav havregrynsgröt och en apelsin.. det är grymt vilken skillnad det är på apelsiner och apelsiner. åt en maroc apelsin imorse, och det märks att det är högre kvalitet på dem.. easy to peel, yummy to eat.

image475
sen såg jag att WESC har gjort ännu fler hörlurar.. visst älskar jag mina vita, men kunde inte låta bli att bli sugen på ett par i färgen "scuba blue" när jag såg dem.. här nere ser ni de nya färgerna


annars så har det varit en del att göra på jobbet idag.. och ikväll ska jag träna med sara.. ska bli kul :)













. nya gossip girl-avsnitt

tjohoooo. imorgon är det fredag :)

igår stack jag till preisler efter jobbet, för att bli lins-kund hos dem istället.. fatta att jag sparar 100 kronor i månaden av att byta från synoptik till preisler.. och nu kan jag t.o.m sova med linserna i om jag vill. superbekväma linser blev det iallafall. känns mycket bättre än innan. från detta till något annat så har jag dessutom ett bättre avtal på gymet nu.. det gäller att börja dra in på utgifterna så mycket som möjligt nu inför flytten.. många bäckar små..

edit - .. shoppingen är det jag drar ner på sist av allt..

igår hämtade jag upp pernilla vid värnhem, och sen körde vi mot burlöv center.. det blev en liten runda, och två små inköp. jag köpte en superfin t-shirt till älskling..och sen köpte jag en shimmer body lotion på h&m.. den jag har letat efter :) till sist gick vi in på coop forum så jag fick handlat lite frukt..

image473
fin t-shirt va? :) lite vår-härlig.

denna köpte jag,
fast i annan doft.

igår kväll tittade jag ju som sagt på fotbollsmatchen mellan brasilien och sverige. rami shaaban, vad sysslade du med? besvikelsen blev stor för mig.. jag hade faktiskt räknat med att sverige skulle skrälla och hålla 0-0.. men visst, vi kan ju vara glada att det inte var en em-match.. jag tror dessutom att rami är en bit längre bort från att få stå som första-målvakt i em.. och tacka gud för det, om han nu ska få för sig idiot-saker som denna.

för att trösta mig så tankade jag hem alla avsnitt från gossip girl som har sänts i usa (upp till avsnitt 13) .. ska bli kul att få se vad som händer mellan blair och chuck efter festen.. huhuhuhu. im so excited.

GG kommer förresten med 5 nya avsnitt i usa från och med 21 april. det blir till att hämta dem då också :) god bless the internet.





. sverige ftw?

fotboll.. jordgubbar och vindruvor. mysigt.

sverige har hållt 0-0 och nu är det halvlek i matchen mot brasilien.

hur tror ni att det går?

. snack time

mellanmål får det bli nu..

image471

gurkstavar, paprikastavar och morotsstavar.

man behöver ju trots allt inte bara äta frukt alltid.

. örhängen och beckham i skinn

ja, jag vet att jag inte skulle beställa mer, men när jag såg dessa örhängena på cocoo.se så kunde jag helt enkelt inte låta bli. vi vet ju att jag gillar guld.. sen kostade de bara 145 kronor. fraktfritt!


edit. kundtjänsten på cocoo är supergulliga. där ska jag handla fler gånger.


image469
walking perfection. we all love becks.



























. shopaholic-böcker och proteinrik frukost


dagens frukost bestod utav två ägg, och några skivor gravad lax. you gotta love them proteins.

jag är helt uppslukad utav tredje shopaholic-boken.. "en shopaholic säger ja". jag har sagt det innan, och jag säger det igen - sophie kinsella är en grym författare. hennes sätt att skriva underhåller mig genom hela dagarna, tänk.. jag har börjat läsa böcker! jag som aldrig ens tittade åt någon bok innan. efter denna boken så kommer in nästa (shopaholic får en syster) ut förrän 10 juni.. blev besviken när jag såg det. men sen kom jag på att sophie kinsella ju har skrivit andra böcker också.. om andra konstiga karaktärer, som man säkert också känner igen sig i.. så därför beställde jag "mina hemligheter" precis. den kan jag ju skumläsa till nästa bok om becky bloomwood kommer ut. fan vilken bokmal jag har blivit. haha.

 såg denna läckra plånboken på chique.. självklart var den slutsåld. men det var nog meningen.. jag kommer säkert hitta en superfin plånbok i danmark nästa helg. vi ska ju dit på lördagen, jag, mamma, pappa och älskling. ska försöka hitta lite snygga designsaker till lägenheten. bland annat en georg jensen kaffekanna.

. lifestyle designgym - och shopping!

goodmorning. wednesday it is.

gårdagen resulterade i - en vanlig arbetsdag, träning på gymet och en powerwalk på kvällen.. jag och min moster svängde iofs in på burlöv center mitt i powerwalken.. och där blev det ett och annat inköp. i just cant help it. nej, men det var faktiskt nödvändiga saker.. en pincett från vitry, och en go red-pin som stödjer hjärt-lungfondens forskning på hjärt och kärlsjukdomar hos kvinnor. its for a very good cause.

image463
min pincett är den andra från vänster. mintgrön.. superfin!

och här är den söta broschen..
en liten röd klänning :)


på träningen var det bara jag och min ipod.. det blev 10 min crosstrainer som uppvärmning, 1 varv i cirkeln "höft-lår-stuss-mage", 1 varv på switchingen, och sen 10 minuter på löpbandet.

för er som är lite nyfikna på cirklarna så kan jag visa lite av min studio..


här går man in :)

cyklar, löpband och crosstrainers från cybex.

cyklarna (designade av Greg LeMond)..
..och lite underhållning under träningen :)

"Cirkel Bas" är cirkeln med kombinerad styrka och
kondition, varannan styrka, varannan kondition. alla
maskinerna styrs utav tryckluft. detta varvet tar 20 minuter.

"Cirkel höft-lår-stuss-mage". Intervallerna är 40 sekunders träning,
20 sekunders byte. Min favoritcirkel, om man kompletterar med annat.

vibrationsplattor, som ingår i medlemsskapet

här är då switchingen. 10 styrketräningsmaskiner, där man
tränar stående i alla. Tufft tempo - 50 sekunder träning, 10 sekunders byte.
denna missar jag aldrig!

som ni nog förstår så älskar jag mitt gym. att man dessutom kan sola solarium och få massage på plats gör det inte värre. sen finns det yogarum också. mitt kinderägg helt enkelt.

nu ska jag käka kokt ägg och gravad lax till frukost.



. robert de niro, al pacino and 50 cent in the mix

längtar till september.. då har righteous kill premiär.. i usa iallafall..

för er som inte vet är det en ny film med robert de niro, al pacino och 50 cent.. de niro och pacino spelar två poliser.. med namn som får mina tankar att tänka på riktiga fruit-cakes.. Rooster och Turk. hahaha.

jag ser fram emot att se filmen iallafall.

image454

. NEEEEEEEEEEEEEEEEEJ

.. jaha, det hade jag missat.. att gossip girl hade uppehåll..
så nu ska det vara so you think you can dance VARJE dag? ohhhh... fan vad störigt. visst, jag måste vara ganska sen med att upptäcka detta, men besvikelsen är desto större. jag som hade planerat att se det ikväll.

finns bara en sak att göra.. det blir att tanka till max och kolla avsnitten fram tills där de är i usa nu istället.. och följa det i deras tidszon.. punkt slut.

och när kommer housewives tillbaka?


image453

. min nya tv

.. nu är jag tillbaka people!
och idag rivstartar mitt nya liv.. nu är det dags att fokusera på träning, hälsa och nyttig mat igen.. efter en kladdig helg där jag faktiskt har unnat mig lite godsaker.. påsk en gång om året, javisst.. men nu måste jag köra igång, och få tillbaka min pigghet!

jaa.. vad har hänt? jag har varit i växjö och firat persiskt nyår hos min älskling.. vi gömde som sagt ägg till varandra och hade jättemysigt. under tiden han jobbade besökte jag vad som kändes varenda liten affär i växjö, bara för att fördriva tiden.. men jag älskar ju shopping, så tiden gick ganska fort.. jag har fluktat lite på mobiler, och nu står det mellan w890i 
 och w760i . w760i kommer ut första veckan i juni.. frågan är bara om jag ska vänta tills dess.. eller köpa cd-fodrals tunna w890i som har äckligt snygg design.. dilemma på hög nivå. vad tycker ni?

och igår köpte jag tv. en helt underbar 40 tums LCD tv från samsung med grym design.. den hade kostat 13998, men jag fick den lite billigare.. och billigare är ju aldrig fel. anyway.. ville inte vänta tills flytten med att packa upp den så nu är den på ovanvåningen hemma hos oss och stoltserar. bilden är grym, designen är grym... till och med bordsstativet är grymt snyggt. ja.. jag älskar min tv helt enkelt.

image452
min pärla...

. glad påsk

slänger in ett litet kort glad påsk-inlägg bara för att jag inteh ar skrivit på två dagar..


är i växjö hos min hubby, myser och tar dagarna som de kommer.. förutom att han jobbar 24/7.. men det gör inget, för jag följer med till jobbet och cashen dem tas. i aint sayin im a golddigger... :D haha

nyss letat upp mitt påskägg som han hade köpt och fyllt med mina favoritgodisar. underbar han är.. själv gav jag honom ett ägg med lite smått och gott, och en påse med en bok och några paket med hans favoritgodisar.

imorse åt vi gula ägg. han lärde mig att jag skulle koka dem med lökskal. vilken smart man jag har.. bara jag som är så dum att det där stenålders-knepet har undgått mig.

nej, nu ska jag sätta mig med svärföräldrarna lite, och sen ska vi till armins jobb..

ha en underbar påsk :) peaaaaaaace


. petter kyckling

image448
skönare påskbild får man leta efter.

. kurt cobains skor

kurt cobain ska hedras på ett par converse-skor.  ville bara säga det.

idag jobbar jag bara till halv 12, sen ska jag sätta mig på tåget till växjö och mitt lilla påskägg. haha.

kom på en sak som var väldigt trevligt dock. jag gör ju min havregrynsgröt på vatten - now that was a lifesaver.. tänk om jag hade gjort den på mjölk.. vad skulle jag då ätit till frukost i fortsättningen?

solen skiner och det är fullt med snö...
..men just nu längtar jag bara till tåget.. det blir jag och sophie kinsella.

jag beställde tredje boken i "shopaholic-serien" igår.. "en shopaholic säger ja".. jag tröttnar visst aldrig.. men jag måste ju ha lite framförhållning.. jag kommer ju förmodligen sluka hela den andra boken på tåget idag.

. my big "no-no's"

Här är saker som jag inte kan äta mer.. eller helst ska undvika.. men ändå - gud vad tråkigt.

· All mjölk oberoende av fetthalt

· Fil, yoghurt, grädde, gräddfil, crème fraiche innehåller laktos om än i något mindre mängd än mjölk

· Färskost som kesella, kvarg, dessertostar, vissa bredbara ostar, ostkrämer och ostdressing

· Bröd, ströbröd, kakmixer och bakverk där mjölk och/eller smör/margarin ingår.
· Vällingpulver, grötmixer, gröt kokt på mjölk, flingblandningar med mjölkinnehåll.

· Hel- och halvfabrikat av kött, fisk, fågel och ägg, t ex charkprodukter
· Pajer, fromager och andra efterrätter.
· Omeletter, äggstanningar, pannkakor, plättar och andra äggrätter.
· Stuvningar, soppor och såser (Även pulversoppor och såser.)
· Potatismospulver och vissa frysta potatisprodukter

· Färdigmat hel- eller halvfabrikat kan innehålla mjölk och laktos t ex pannkakor och maträtter med såser

· Buljonger och fonder innehåller ofta laktos

· Matfetter med mjölk innehåller mycket små mängder laktos

· Choklad, främst mjölkchoklad innehåller mycket laktos, men även annat godis kan innehålla mjölk.
· Chokladdryck och milkshake.
· Glass

Inte för att jag äter välling speciellt ofta, men jag hade iallafall möjligheten att äta det innan.. vad tråkigt...

nu när man inte kan så blir man såklart sugen på allt sånt dära.... gräddigt.

anyway - här har vi ett par supersöta muffinsformar.. 119 kronor på
kakburken.

image447

. min frukost mördade mig

tina.. det verkar som om jag kanske joinar din laktos-klubb. har haft grymma besvär med vad jag trodde var maginfluensa.. men efter att ha ringt och pratat med doktorn precis så klargjorde hon att möjligheten är ganska stor att jag är laktosintolerant. män this sucks. nu flashar allt gott med mejeriprodukter förbi ens ögon och man tänker på vad det är man förmodligen inte kommer kunna äta mer. bläh... men vi får se, skulle testa att äta laktosfritt ett tag och se om det hjälper. men fakk vad ont jag har i min mage nu. åt en tallrik allbran med mjölk nyligen och det var då jag upptäckte det. kramperna kommer när jag har käkat något med mejeriprodukter, och inte annars. usch vad jag mår illa..

killer breakfast. thats what it is.

igår gjorde jag som sagt lax med ugnsbakade grönsaker.. svingott resultat iallafall.


förresten så har jag köpt salvattenspray  till håret från H&M. produkten ger en skön, rufsig "beach-look". i like.

usch nej vad jag mår illa.









. R.E.M är gay.. what a surprise

okej.. det verkar onekligen som att det har hänt en del i världen under dessa två dagar som jag har varit borta från verkligheten..

- R.E.M's sångare Michael Stipe har berättat att han är homosexuell. Något jag för övrigt har misstänkt innan...
- Carolina Gynning fick pris som årets bästa kvinnliga tv-personlighet. Helt rätt.
- Måns Zelmerlöv och Marie Serneholt är ett par sedan en vecka. De är supersöta tillsammans!


- Det har gjorts en tjejvodka i Ryssland. "Damskaya Vodka" är namnet. Systembolaget i Sverige har dock sagt sig inte vara intresserade utav att ha den i sitt sortiment. Vilket är synd. Flaskorna var ju hur söta som helst.


- Jag vann 20 kronor på lotto i lördags.
- Jag upptäckte dessutom under denna onsdagsmorgon min allergi mot killar som har jeansen så lågt nere så deras boxer-shorts syns.. Kolla bara kamerakillen bakom Aschberg. It's disgusting.


. im back.. almost.

. yes i know, har inte bloggat under helgen. har haft min hubby här and weve been quite busy.. kollat på möbler och varit ute på äventyr hela dagarna. men det har varit supermysigt.

vi såg iskariot i fredags.. en bra film faktist.. men förvänta er inte för mycket. grymt filmad iallafall.

charlotte vann melodifestivalen.. jag tror hon har en bra chans i eurovision faktiskt.. det är en bra låt. jag skäms inte detta året iallafall. det var rätt låt som vann.

igår fyllde min systers dotter år så där var vi hela kvällen..

.. och idag är jag sjuk. fick en sån jävla attack igår kväll. enorma kramper i magen, har aldrig haft så ont i magen någonsin innan.. iofs har jag haft småkramper hela helgen.. men det jag kände igår var helt wack.. så idag är jag hemma från jobbet. försöker vila så gott det går. men kände att jag skulle lägga ett inlägg så ni vet att jag inte har försvunnit helt.. jag är bara helt... yoghurt-aktig. bläh.

låg och tittade på step up 2 the streets precis. den var bra faktiskt.. nästan bättre än ettan. tankade soundtrack-albumet nu efteråt.. gillade musiken a lot.

nu tankar jag into the wild och en fransk film med dmx i huvudrollen. ska bli spännande. tänkte ta med dem till älskling på torsdag. vi ses ju snart igen, så skönt. wee.

usch nej, nu blev jag illamående. ska lägga mig igen.

förresten så såg jag att det snöar. its a mad world.


. adam tensta = travkusk?

adam tensta ska uppträda på solvalla den 30 mars.. och förmodligen ska han få köra ett lopp också. det ska bli kul att se. :)

. mahjong

förresten så är jag smått beroende av mahjong.. suverän fredags-sysselsättning på arbets-eftermiddagen.

. trevliga människor

fan vad jag älskar trevliga människor. så mycket det gjorde nu att två stycken människor var über-trevliga. made my day faktiskt.


. im very - VERY blonde

men det gör inget... vad gör man inte för att piffa upp vardagen lite.

image436
lite småjobbigt att vara såhär ljus när man inte är van - men jag vänjer mig väl...

dagens lunch - en tallrik soppa, ett knäckebröd och några cocktailtomater.

image437

. DKNY utförsäljning!!!!

...om du är i new york.. suck. det som lät så bra.

Donna Karan säljer ut sin garderob

"Karan rear ut - allt ska bort.

Planerar du att vara i New York den 14 och 15 mars? Då har du chans att budgetshoppa Donna Karans privata garderob. Designern har gjort en jätterensning och ska auktionera bort 2 000 plagg och accessoarer till förmån för välgörenhet. Utförsäljningen sker på Stephen Weiss Studio på Greenwich street och Donna Karan planerar nu att sälja ut sina kläder varje år, eftersom garderoben har "vuxit bortom all kontroll".

image435

. ny frisyr och ny färg

thank gooooood it's friday!... idag kommer älskling. weeeeeeeeee. och igår gjorde jag håret. im very very blond now. kände mig lite som amanda i idol när jag vaknade i morse.. but what the hell. man lever bara en gång.


hos le friseur.




inte världens snyggaste bild.
men så blev håret iallafall.




till middag gjorde jag viktväktarnas
korv-stroganoff med potatismos och sallad.


efter middagen blev det en promenad med pappa.. vi gick bort till de nya lägenheterna för att se hur det har blivit med balkongerna o.s.v.. och jag blev supernöjd.. stora balkonger vi kommer få faktiskt. superbt. sen blev det bläddrande i massa reklam när jag kom hem.. där jag plötsligt upptäckte att jag måste köpa mig en stelton-termos idag. men vi får se.. kanske blir imorgon.

ikväll ska vi på bio. mys mys mys.

once again - thank god it's friday.


. kyssjohanna - smycken = marc jacobs?

image427
jag satt och tittade lite på kyssjohanna's smycken och föll direkt när jag såg detta armbandet..  mixtapes och gitarrer.. som påminner en om musiken, helt perfekt ju. 125 kronor.

image428
för inte dessa tankarna till en viss marc jacobs? tycker jag iallafall. detta blir ju som en budgetvariant - 395 kronor.

image429
kolla detta äpplet då.. från KJL, 995 kronor vill dem ha för det..det konstiga är bara att det äpplet jag har på mig runt halsen idag, som jag för övrigt har köpt på glitter är exakt likadant. där ser man minsann. ibland har man tur...

image430

. lady in red goes to cinema

398 kronor på H&M. superfin.image426

imorgon ska förresten jag och älskling gå på bio och se iskariot. någon som har sett den? hoppas den är bra..

. ny shopping och makrillmackor

happy thursday. igår fick jag en del av det jag hade beställt.. äntligen kom min efterlängtade fortsättning på "en shopaholics bekännelser" - "en shopaholic i new york". det blir ett par dagars underhållning from now on. i cant wait. älskar verkligen sophie kinsellas sätt att skriva.


sen kom ju "svensk maffia"
också, men den är armins :)

polisskolan - hela boxen.
den är ett måste att ha i min dvd-samling.

igår åt jag bara soppa till middag, hade ju ont i halsen och ingen vidare aptit.. men efter det fick jag ett ryck.. hade ju fått mail om att det skulle vara lite rea på vero moda.. så jag trotsade sjukdomen och tog mig ner till burlöv center.. varför hittar man aldrig något när man är ute och letar?.. jo, jag hittade iofs en magkedja/bälte från friis & co som jag skrev om igår.. och såhär ser den ut. fin är den. hihi.

och idag har jag på mig ett armband jag hade glömt bort att jag hade.. suddig bild - men det är från friis & co det också.. en glass, en palm och en kokosnöt. behövs lite somrig uppmuntran i denna gråa vardagen.

mackerel sandwiches
and one kiwi fruit for breakfast. goodie.


idag ska jag göra håret fint . weeeeeeeeeee.

. friis & co magkedja it is

nu är det kväll, och greys anatomy var grymt bra.. jag stack för att köpa en massa kläder, men det resulterade i en friis & co magkedja/skärp.. well, youll see tomorrow. och imorgon ska jag klippa mig och färga och slinga håret.

mår illa av all frukt.

godnatt.

. väggdekor och feta jeans

är det fler än jag som älskar vynil? kommer lätt bli någon form av vägg-dekoration i lägenheten. snyggt med något med inslag av orange.. vitt och orange är ju färgtemat i vardagsrummet. wonderful.
image418


image419
dessa blommorna matchar ju mina naglar iallafall.
men oh vad snyggt det är med dekor på golvet också. finns i alla färger.

hittade ett par jeans från fornarina som jag föll för direkt. vill ha! tyvärr var de slut i internet-shopen.. men vi får vänta och se om det kommer in igen, det hoppas jag. zoe från fornarina, 1499 kronor.

image420

. svt's fel att carola åkte ut?

"SVT blandade ihop Nordmans och Carolas röstnummer på webben"



hur trött blir man? bara att acceptera att skatan inte är poppis längre. suck.


. rihannas stil-miss

image417
jo, nog kan man kalla det stil-miss.
hua.

. nygjord nageldesign och feber

vaknade med feber och halsont idag. suck.

wednesday it is. vad fort dagarna hittills har gått. men det är bara bra. nu är det bara två dagar till älskling kommer.
mitt tisdags-schema var fullspäckat med "måsten", men jag hann med det jag skulle iallafall. jag stack och gjorde mina naglar. det blev annorlunda som jag sa att jag skulle göra, anyway - ni ser nedanför på bilden. jag älskar dem. efter nagelfixningen åkte jag hem och lagade middag. fullkornspasta med egenkomponerad laxsås. grymt gott blev det.


röda med marinblå dekorationer.
vårigt och det känns helrätt!

fullkornspasta, laxsås och en
nyttig morots/sockerärts-sallad till.

efter middagen skyndade vi oss till lund för att göra lite serious home-shopping till den nya lägenheten. det blev ett hackmans gourmet-knivset (7 delar med knivställ i glas). och en liten dammsugare från samsung. dammsugaren var så himla söt så jag var bara tvungen, sen att den matchade till det rostfria/svarta i lägenheten.. ja, det var ju också viktigt :) men den lät inte högt heller, sen är det ju perfekt att den är så liten så man kan få plats med den under sängen. tittade lite på vilken sorts tv jag ska köpa också, och det lutar mot en samsung. såg en grymt snygg 40 tums i vitt.. men vi får se, vitt kanske inte är så praktiskt. men snyggt är det. vi får se vilket som blir viktigast.


knivstället från hackmans.
min söta dammsugare

efter shoppingrundan fick vi skynda oss hem, gossip girl börjar ju klockan 8.. och gårdagens program var som vanligt überbra. längtar redan till nästa vecka.

sen efter det spelade ju inter mot liverpool. katastrof-match.. här ser ni ett besviket inter-fan. förlust med 0-1 på hemmaplan (iofs hade vi varit tvugna att vinna med 3 mål ändå).. men det suger verkligen. ute ur CL. suck.

för att göra denna dag till en bra dag så måste jag lägga upp en urgullig bild som fick mig och dorota att skratta sönder oss igår på jobbet. haha. kolla bara.

image416


. mina "must haves"

huhu jag har beställt lite saker på cdon, de fyller 9 år, och har rea. jag älskar rea. problemet är bara att jag alltid handlar massa saker som jag egentligen inte behöver.. eller vad snackar jag om? klart jag behöver det! idag "behövde" jag iallafall den kompletta polisskolan-boxen. de filmerna måste man bara ha i sin dvd-samling.. nostalgi på hög nivå. sen "behövde" jag filmen blood diamond, den är grym ju. eros ramazottis nya album "e2".. det behövde jag faktiskt på riktigt. jag älskar den snubbens röst. sen beställde jag en bok till armin som jag vet att han ville ha. svensk maffia heter den.

måste bara visa en klänning som jag tyckte var helt underbar, kolla örhängena, och armbanden.. ja - allt var skitsnyggt.



idag ska jag nog köpa ett set med hackmans-knivar inför flytten. hihi.

dagens lunch - knäckebröd med makrill, och några körsbärstomater.
image410


. carolina gynning = geni

jag läste en krönika av carolina gynning precis. inte nog med att jag avgudar denna tjejens sätt att leva livet och ta dagarna som de kommer.. hon har dessutom skrivit en grymt bra krönika som jag tycker alla tjejer borde läsa.. speciellt ni som funderar på hur ni ska gå ner i vikt o.s.v. följ hennes råd.

läs krönikan
här - det är värt det!
det är en smart tjej - den där gynning.

frukost sitter jag och äter nu också.. havregrynsgröt idag igen, jag tycker ju så himla mycket om det! idag testade jag med banan (inte fullt så gott som jag trodde det var, speciellt inte eftersom banan-skivorna givetvis blev varma). så det lär inte återkomma. men jag äter en liten apelsin till så det blir en näringsrik frukost som mättar länge.


. nagel-galleri

goodmoooorning.
en grå tisdag, men det gör inget - idag ska jag ju gå och fixa mina naglar. full av förväntan, jag har ingen aning vad jag ska göra idag.. jag får väl ge lizette fria händer som vanligt, hon vet vid det här laget att jag vågar göra lite annorlunda saker iallafall. guldglittergelé, färggelé, marmorering, dekorationer, stenar. u name it :) jag hade inte så många bilder här på jobbdatorn, men såhär har mina naglar sett ut några gånger;


det här är så de ser ut idag (längst till höger)..

det schysta är att det är mina egna naglar som dekoreras nu, och inga tippar.. det trodde man aldrig, nagelbitare som jag var.. ända sedan jag var liten hade jag bitit på naglarna, but no more. jag är en prinsessa nu. haha.

jag älskar verkligen att göra förändringar. hår-makeover på torsdag med. ohh.

och sen kommer baba på fredag. ska bli jättemysigt. ♥ 

. ben & jerry glass-nyheter

har tittat på csi, äntligen är originalserien från las vegas tillbaka. den är utan tvekan den bästa csi av allihop.

har hittat två till glassar jag måste testa innan sommaren är slut

Välfylld vaniljglass med skönsjungande mjuka brownies och strömmande hallonsås.
Vaniljglass med flödande virvlar av marshmallows och smaskiga isbjörnar av vit choklad.


jag tror inte jag behöver säga mer. ben & jerry är genier. man borde fan ta en tripp till usa bara för det.



svar till louise:
jag gick ner nästan direkt eftersom jag hittade min "bov" - vit pasta..ens "bov" är något du äter väldigt ofta som du kanske inte tänker på.. rutinerna liksom, det är dem man måste bryta. t.ex om du tar en macka varje kväll.. byt den till en frukt etc. jag bytte vitt bröd mot fullkornsbröd och bröd med mycket kostfiber.. och vit pasta till fullkornspasta (zetas är supergod).. sen struntade jag i alla sötsaker. dricker mycket vatten, det hjälper, och mättar. det är individuellt hur fort förändringarna syns.. men tänk p ådet jag skrev.. har du någon "bov"?.. jag hade en del övervikt.. jag gick upp när jag skadade mitt knä och läkarna konstaterade att jag aldrig kunde spela fotboll mer.. hade spelat i 11 år. det går fort då, man fortsätter äta som vanligt, men man tänker inte på att man inte rör sig lika mycket som man gjorde.. nu har jag hittat träningar som passar mig, och som dessutom har gjort mitt knä mycket starkare igen! det viktigaste är att du inte tappar motivationen nu.. det är jättebra att du har satt dig för att göra en förändring. tänk bara på att inte sätta för höga mål och krav på dig själv. sätt hellre delmål.. ett par kilo i taget. tänk på att promenader gör jättemycket. ta en promenad efter middagen med en väninna eller din kille, det gör susen! hoppas du har någon nytta av mina tips :)


godnatt :)

. dagens middag och bantnings-biktning

tjohoo. tillbaka från gymmet och en underbar middag som jag svängde ihop.

det blev hemmagjord broccolisoppa, och till gjorde jag kycklingquesadillas (på fullkornstortillas)
resultatet blev superbra iallafall.


grunden till mina quesadillas.. här är de färdiga... och soppan, med en klick lättkesella.

funderar ofta på vad jag skulle sysslat med egentligen. jag älskar ju att laga mat, har alltid gjort det.. men jag tror inte att yrket som kock hade passat mig ändå. helst av allt hade jag velat jobba med inredning och design, det som jag brinner för.. och sen självklart vill jag ha utbildningen som makeup-artist avklarad också.. så kan man frilansa som makeup-artist och ha inredare/designer som fulltidsjobb.. thats my dream.

men som sagt - its a money question. jag vill verkligen inte säga upp mig och börja plugga heltid.. jag behöver cashen till min nya lägenhet och så.. helst av allt hade jag velat komplettera med kvällskurser inom inredning.. är det någon här som vet någon bra?

fick en kommentar idag från "louise" angående min viktnedgång.. och svaret är - nej :) jag tar inte illa upp. och nej, jag är inte besatt.. det kanske verkar så, men den sunda livsstilen har blivit en del av min vardag. och jag tycker det är superkul! jag hetsar inte för att gå ner de sista kilona, utan prio nummer ett är som sagt att hålla vikten där jag är nu.. och sen om jag går ner 3-4 kilo till det är bara ett plus. jag höll på att tappa greppet ett tag, och började bli beroende, på helt fel sätt.. men det är då man måste inse (jag gjorde det genom familj och vänner) att det inte är hälsosamt.. tvärtom nu så tycker jag bara att det är roligt :) hoppas det går bra med din viktnedgång och att du fick svar på det du undrade över!

förresten. snart är det csi..
catch u later.

. gymdags

nu bär det iväg mot gymmet, sara ska komma dit och beundra de fina lokalerna, ochj joina mig en stund i massagefåtöljerna. skönt med lite lyx.

skriver sen igen :)

. lâncomes ny juicy tubes och fullkornspaj

yes folks, då var lunchen också avklarad. idag blev det fullkornspaj (kyckling och grillade grönsaker) med lite sallad. grymt vad fullkorn gör för mättnadskänslan. man är mätt hur länge som helst.

image397
sen satt jag och tittade lite på smink (som vanligt) och hittade en ny kollektion av Lâncomes juicy tubes. christopher kane (en av londons just nu hetaste designers) har designat de söta tuberna.. inspirationen har han hämtat från new york, rio de janeiro, paris och tokyo. 200 kronor är det väl värt, speciellt för en som älskar hans klädkollektioner (like me) dessvärre måste jag vänta till vecka 14, då de släpps i butik. i och för sig tar det ju ändå tid att fundera vilken jag ska ha..så det gör inget. men gud vad jag längtar!







. versace och choklad - kvinnans bästa vänner

ja, nu har snart halva arbetsdagen redan gått. ska bli skönt att träna efter jobbet. kolla bara vilken mysig bild jag tog från min arbetsplats.. solen skiner på turning torso. man vill bara sticka ner till bo01 och ta sig ett dopp... on a second thought.. rather not. är nog rejält kallt. men lite sommarkänsla får man iallafall :)



mamma ringde mig och sa att hon hade fixat versace - bright crystal till oss. vilken underbar surprise. den doftar grymt gott, och passar till både vardag och fest.. tack mamma - älskar dig!

image394



och för att återkomma ännu mer till sommarkänslan så satt jag och funderade lite på vilka glassar man faktiskt ska unna sig till sommaren.. dessa två nyheterna verkar ju vara sjukt goda iallafall.. om man är chokladälskare som jag..
image392
got damnit.. kan det inte vara juni nu? lägenhetsinflyttning, solsken och glass.





















 

. smala brownies och cobains husköp

frukosten är igång.. blev havregrynsgröt med några frusna jordgubbar på (blir en helt underbar ersättning mot sylten, eftersom de tinar i den varma gröten).. supergott!

sen hittade jag ett recept på smala brownies som kan vara perfekt, om man verkligen vill unna sig något - och ändå slippa det dåliga samvetet... dessutom kan man ju alltid ta en shoppingrunda efter, det läste vi ju om igår att det skulle funka hur bra som helst för förbränningen. och helt seriöst. det är ju roligare att se på kläder, väskor, skor o.s.v än att svettas på en cykel. no doubt.


Smala brownies

1 portion = 202 kcal

Antal portioner = 12

2.5 dl lättsockrat äppelmos

100 gram mörk choklad, 85% kakaohalt

1 dl socker

4 st äggvitor lätt vispade

2.5 dl fiberhavregryn

2.5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

2 msk florsocker till dekoration

Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra och bröa en rektangulär form lätt som mäter cirka 30 x 24 cm.

Lägg äppelmoset i en kastrull och bryt i chokladen. Låt den smälta på låg värme under omrörning.

Låt svalna. Tillsätt sockret.

Rör ihop äggvitorna och tillsätt det. Blanda väl.

Blanda havregryn, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och tillsätt det så allt blir väl blandat.

Häll smeten i formen och grädda cirka 20 minuter.

Låt svalna och pudra florsocker över innan du skär i bitar




läste om att någon har lyckats köpa ett mångmiljonshus i kurt cobains namn också. det är ju ganska vanligt annars ändå.. att man köper hus 14 år efter att man har avlidit....




. svordomar och kaffeberoende

måndag morgon. grått väder. men det gör inget, jag känner mig på topp ändå... dels för att denna veckan innehåller både nagelfixning imorgon och hår-makeover på torsdag. jag har inte bestämt mig vad jag ska göra än, men det blir nog något annorlunda. ibland behöver man förändringar.

sen skadar det ju inte att det är csi ikväll, gossip girl imorgon och greys anatomy på onsdag. jag är svag för tv-serier, i admit it.. men finns det något mysigare än att krypa upp i soffan med en kopp te och få se massa intriger, snygga outfits och spänning? i dont think so.

igår kväll tittade jag på "i en annan del av köping".. och jag kan bara säga att jag beundrar dessa underbara människor, som lever dag ut och dag in tillsammans på ett gruppboende - och njuter av livet till fullo. en extra cred till tobbe för att han gör programmet underhållande till max med sina svordomar och kaffebehov.

utdrag från aftonbladet:

Torbjörn "Tobbe" Jonsson om...
... Melodifestivalen :

"Det är jävligt mesiga låtar. Det svänger inte."

... kaffedrickandet :

"Jag har druckit fyra koppar idag. Men det kan bli upp till en två-åtta hundra."



don't you just adore him? haha.


nu är dagen igång och snart är det frukostdags

.. förresten. wallander-filmen var scary as hell. men bra - jättebra.






. keso = kinderägg?

så.. nu är jag tillbaka. gick som sagt hem till min syster. bara det att vi tog en längre väg.. så vi gick lätt 8 km. minst.. drack en kopp te där, sen stack vi hem igen.

fick ett infall nu ikväll att jag skulle testa min peak performance bikini, som jag inte har haft på mig sen i somras (då den för övrigt satt über-tight).. och jag blev superlycklig. den har till och med blivit lite för stor i rumpan. snacka om att man blir glad. superglad. ser fram emot bad-sommaren.. det var många år sen man kunde gör det. oh vad skönt!

nu tittar jag på wallanders mastermind på tv4.. en skön avrundning på en skön helg..

..och imorgon ska jag träna igen. weeee.

förresten. keso fiber är sjukligt gott. var bara tvungen att säga det. testa att mosa en banan och blanda med det. sen om du vill så häll på lite kanel också. got damnit. ett sött och mättande mellanmål, som man dessutom kan äta med gott samvete. mitt kinderägg helt enkelt.

image387



. röjar-söndag med indisk wok

röjar-söndag..
har gått igenom alla lådor som har stått långt in i min garderob sedan länge.. det blev nostalgi på hög nivå när jag bläddrade igenom små häften och glosböcker från lågstadiet..  jag slängde det mesta.. men några mvg-prov måste följa med för uppvisning i framtiden. självklart :)

image385

ja, detta är då en del av det som slängdes....

så roligt har jag haft det.. har hunnit med att laga lite mat också.. blev indisk-inspirerad wok med basmati-ris.
grymt gott faktiskt, very spicy, men det är bara bra.

image386

nu ska jag ta en promenad i ösregnet hem till min syster (som för övrigt bor 5 kilometer härifrån)..

adios

. skadeglad

image383image384
... och ännu mer skadeglädje. den bjuder jag på.

förresten är det synd om andreas. hade han gjort låten själv hade det varit hundra gånger bättre.

. bränn kalorier - SHOPPA!

söndagen har kommit fort, nästan alldeles för fort. imorgon är det jobb igen.
men det gör inget.. har lärt mig att uppskatta den lilla lediga tid jag har. så nu älskar jag söndagar faktiskt.

frukost hann jag med ganska tidigt idag, med tanke på att jag vaknade 09.15 (what is wrong with me?)
det blev iallafall en liten klick mannagrynsgröt och två knäckebröd.

och nu precis slängde jag ihop en egen variant av spansk tortilla. potatis, paprika, lök, skinka och ägg.. sen lite persilja över. det var grymt enkelt, grymt gott, och både mamma och jag blev grymt mätta.
image382

sen måste jag bara hänvisa till en artikel i aftonbladet som var bra. passar mig som handsken ju. shoppa och förbränna kalorier.. man förbränner runt 400 kalorier per timme när man shoppar. vad bra, nu har jag ännu en ursäkt till att jag måste gå in i alla affärer. läs mer här






. avskyr carola - älskar tinas rump-flash

image376
ja, då var andra chansen avslutad.. lyckan när carola inte gick vidare spred sig i min kropp och jag bara sprudlade av glädje. jag menar, visst, tjejen kan sjunga.. no doubt 'bout that. men vafan, jag orkar inte med detta oändliga tjat om att hon skulle vara någon slags helgon..jag fattar inte att många ser det som att allt hon rör blir till guld.. "nu ska hon rädda oss i eurovision" och sånt bullshit. frälsaren carola. my ass.


by the way. wtf hade carola på sig?

sibel gick vidare.. och det var super. hon har fan också enorm sångkapacitet, inte behöver hon hävda sig på annat sätt för det.. grymt att hon gick vidare. helrätt.

nordman.. tja, vad ska man säga. krystat som fan.. men på något sätt så kommer man på sig själv att man redan har lärt sig refrängen.. illa.

vem vinner finalen då? vad tror ni?
och snälla säg inte christer sjögren. haha.

image374
kvällens godis blev fruktsallad..
kiwi, banan, apelsin, äpple, päron och russin.

måste bara publicera en bild på mat-tina från gårdagens lets dance.

image375

och hennes kommentar var "lite rumpa har väl ingen dött av". haha. störtskön brud.

nu ska jag köra lite 8 minute abs för att göra min kväll lite händelserik. ciao.




väskor från åhléns. den blåa vill jag ha.


superfint halsband från topshop.


och här är de nya foppa-tofflorna.
helt seriöst - det är crocs som gjort dem.
och dem är såååå snygga.






. light-gratänger och solsken

pust.

har varit ute på äventyr hela dagen, men nu hade jag ett par minuter över för att skriva ett inlägg..

dagen började såhär

image371
två makrill-mackor med sallad, en kiwi, och ett halvt glas ananasjuice (brämhults of course)

och här var dagens outfit

image372

åkte till ica maxi och handlade med min syster och hennes barn, sen hem till dem.. där jag kollade på ratatouille med barnen. bra film det är.. kind of cute. jag somnade ju sist jag försökte se den. men nu har jag sett den. myspys.

stack sedan till ilva med mina föräldrar i hopp om att hitta något snyggt till lägenheten, och visst fanns där. typ miljoner saker jag bara hade velat lasta in i ett släp och köra iväg med. typiskt att lägenheten är för liten för allt krimskrams. men det kommer i nästa lägenhet, believe me. å andra sidan så är min lägenhet grymt snygg som den är ändå.. no harm done.

vi fick ett infall när det gällde middagsplaneringen, så vi drog fram grillen och pappa grillade kött.. precis som på sommaren. grymt gott. jag svängde ihop en light-potatisgratäng med vitlökssmak som blev en helt underbar komplettering. ibland är jag så grymt duktig. haha.

image373

riktig sommarmiddag. sommaren har stigit mig åt huvudet. måste vara dagens solsken.

nu så tittar jag på inter - reggina, och sen är det melodifestivalen. jag återkommer ikväll med mina eventuella klagomål. haha. dem kommer alltid fram på något sätt.

peace

. min kärlek till film, shopping och dior

lets see folks,

nu är jag hemma efter en mysig helkväll med min syster.
det blev biff med bambuskott på en kinarestaurang i stan och sen vantage point på bio.

för att summera filmen så kan jag bara säga att den var riktigt fet. för folk som gillar lite annorlunda filmer, som bryr sig om sättet filmen är filmad på, effekter o.s.v (som mig helt enkelt).. så är det en riktigt sevärd film. tyvärr hörde jag många suckar i biografen, och visst förstår jag en del människors besvikelse. jag kan väl avslöja att man ser i princip samma sekvens om och om igen, genom hela filmen. bara det att det är från olika karaktärers syner.. enligt mig är den ett mästerverk. ett mästerverk som kommer att vara värd en plats i min dvd-samling sen.

här är då mitt lilla bio-kit som man kan kalla det;
bonaqua, päron, banan, och min underbara orange väska.
image366


huhuhu

image370
kolla in dior-fransarna.
jag älskar min mascara.


förresten, man vet att shopping-manin har gått för långt när man följer med sin syster in på apoteket för att hon ska köpa huvudvärkstabletter, och man maniskt själv letar efter något roligt att köpa. på ett apotek. catty - skärp dig fan.

nu ska jag läsa lite till i elle, sen ska jag sova. jag njuter verkligen av mina slapp-fredagar. grymt vad en veckas jobb kan slita ut en. stor dag imorgon, jag måste ju gå och hämta min klänning jag har lagt undan. wee.

night night


. heeeeeelg

nu är det dags, nu firar jag helg!

ikväll ska jag och min syster som sagt på bio. ska äta kinamat innan. en efterlängtad systerkväll. gudomligt.



jag antar att forest whitaker är lika grym som vanligt. men självklart kommer jag med recension senare.

ciaaao


. britney blir tjock och jag blir smal

som jag skrev igår så hjar jag och dorota mys varje fredag, då vi köper lunch till jobbet för att fira helg.

och dagens lunch var helt grym!
graffiti café - u guys really know how to please a stomach.

image360
gott med kycklingsallad, liten bakad potatis med keso i (istället för smöret de envisas med) och en bit grov baguette. healthy and tasty. det är inte ofta man har den lyxen minsann.

jag lade också märke till att risenta hade gjort salladsmixer med ponjenötter, solrosfrön och pumpakärnor.
det måste jag minsann testa att ha i salladen nästa vecka. nyttigt fett är bra. i rimliga mängder iallafall.


från en sak till en annan. vad tror ni? är britney gravid?

image363












. nicky hiltons vassa knä

är det bara jag eller ser nicky hiltons spiror ovanligt spetsiga ut?

image358image359
gillar janets nagellack. rött är fint..
men satsa på orange för att vara rätt i vår! 



. igår kväll kom sommaren

godmorgoooon.
en underbar fredag framför oss. testade mina nya pilotglasögon igår kväll och av en slump hade jag också på mig ett av mina somriga linnen (sen mitt lilla workout-pass). hela jag fylldes av en helt underbar sommar-känsla, så jag vara bara tvungen att ta lite foto. tänk om man hade haft lite solbränna också. haha.


kom sommar - kom!

jag tittade också på soffbord, och kom fram till ett som jag fruktansvärt gärna vill köpa. kommer bli så snyggt i den nya lägenheten.. ett runt bord i högglans med lite annorlunda design. ja, döm själva.



sen fick jag elle mat & vin hem i brevlådan igår. finns det någon ljuvligare tidning? grymma, lättlagade recept, som dessutom ser massivt proffsiga ut.. sen är där massa inredningsdetaljer och tips och trender. i love it.

denna dagen startade såhär


haha, jag var bara tvungen. helt nyvaken. men full av fredags-energi.


image354
inleder arbetsdagen med en tallrik all-bran plus med lättfil och jordgubbar.. och en kopp svart te. yummy.
... och en bild - of course.

image357

thank god its friday










. gnarls barkley sucks

jag som längtade så efter gnarls barkleys album kunde ju lika bra struntat i det. fanns två bra låtar på det och den ena har redan blivit uttjatad. grymt keff. suck.

idag blev det bakad potatis med keso och skinka och purjolök till middag, körde på en liten sallad till också. efter det har jag sysselsatt mig med 8 minute abs och en 1 timmes powerwalk. nyss drack jag en halv smoothie från brämhults och åt några pumpakärnor. oh, denna nyttighet. jag älskar det.

ananas - mango blev det idag. .. annars älskar jag ju blåbär - hallon och persika - jordgubb också.

image350image351image352
brämhults. the one and only.

imorgon är det fredag.. gud vad skönt. jag och dorota ska käka kycklingsallad från graffiti café till lunch (vårt fredagsmys). och på kvällen ska jag på bio och se vantage point med min syster. längesen man gjorde någonting ensamma, det är verkligen efterlängtat. man träffar ju inte sina syskon hälften så mycket som man hade velat.. det är ju så när det är lite större åldersskillnader, de har ju sina familjer att umgås med. men när jag är med min syster ensam så känns det verkligen som man är med sin bästa vän.

enough with the sensitive talking.

nu är det snart private practice. 20 minuter kvar. jag hinner ta en dusch och ge mig själv lite lyxbehandling med goda krämer. det känns som man behöver det. har varit sjukt seg idag faktiskt.

ciaaaaao








. somrigt med kokos-smör

och efter ögonkakorna så vill jag ha detta body butter från hawaiian tropic. dofta lite ljuvlig kokos i sommar.
image349
finns för 95 kronor på
eleven.se
vad mysiga produkter dem har där.
oh jag skulle bara vilja fylla mitt påskägg med saker därifrån.

. ohh jag vill ha ögon-kakor!

så heter dem, eye cakes från POP beauty. finns i helt underbara färgnyanser.
perfekta färger inför våren. finns för 195 kronor hos kicks. 

image348
du kan se de flesta av färgerna
här
arent they lovely?

och nästa inköp lär bli image351

"Med basfärgen (steg 1) får du definition, intensitet och fenomenal franslängd. Basfärgen kan användas separat som en vanlig mascara eller tillsammans med specialeffekten (steg 2) de dagar man känner för att synas extra mycket. Steg 2 appliceras allra ytterst på franstopparna och ger upp till 70 % längre fransar! "

Låter lockande - eller hur?

. ny mini-zlatan och dagens makeup

jaa.. idag har inte gjort så mycket mer än att ge min blogg en total makeover. jag är ganska nöjd med resultatet hittills. en del kvar att göra, men det får duga så länge.

igår kväll var det greys anatomy. inget annat program ger mig en sån kick som det. förutom desperate housewives.. och gossip girl.. och dexter. möjligtvis csi också. oh im such a geek.. nevermind.

innan jag skulle sova så var jag tvungen att kolla igenom hela la redoutes vår/sommar katalog. mycket snygga skor måste jag säga. blir nog en order faktiskt. heta pumps i alla färger. i just love it.
dagens makeup
bas
clinique skinsmoother, smooth honey
lumene skin couture compact powder
lumene make up base, en primer som gör att skuggen på ögat håller lääääänge.
ögon
marykay signature eyeliner pencil, deep brown
nouba double bubble #29
och självklart - diorshow mascara

läppar
bee stung från POP beauty.

i got bee stung on the lip
and i just love it.
har haft ganska tråkigt idag....
..men sen hittade jag en marc jacobs inspirerad väska och föll direkt. guldälskare som jag är..
kiltad, guldfärgad och med en kedja. det blir nog inte bättre.image344


zlatan och helena fick en pojke till. en vincent. congrats.




. söndertränad

nu har jag varit och tränat sönder mig. var skitroligt på det nya gymet.. körde 10 min cykling, 1 varv switching (stående styrketräning), 1 varv på höft / lår / stuss / mage - cirkeln, 1 varv switching igen och sen 5 minuters cykling... kom hem och käkade lite fullkornspasta, och nu körde jag en 8 minute abs som pricken över i:et. jag har verkligen saknat detta.

snart är det greys anatomy. oh vad vi gillar.

håller på att tanka gnarls barkleys nya album. sköna snubbar det där. deras nya platta verkar grymt bra. blir nog en riktig favorit att köra i bilen..

image341
its just another clockwork orange.

förresten så har jag beställt "en shopaholic i new york" idag. jag kan knappt vänta. har blivit helt förälskad i sophie kinsellas sätt att skriva. och rebecka (bokens karaktär) är som sagt precis som mig. helt galen i shopping. det trodde man aldrig, att jag skulle läsa ut en hel bok. jag som hatade att läsa. nu har jag officiellt läst två hela böcker i hela mitt liv och det är snabba cash av jens lapidus och en shopaholics bekännelser av sophie kinsella. och en tredje ska det bli. woohoo.

sen beställde jag ratatouille, cars och en dubbelpack med dodgeball och night at the museum. såna filmer man bara måste ha hemma om man är hemma från jobbet en dag eller någonting. slapp-filmer, dont u just love them?



update

what what what

de ska göra en film utav "en shopaholics bekännelser". fan vad nice, det visste jag inte. tydligen ska isla fisher (den rödhåriga galna bruden i wedding crashers) spela rebecka bloomwood. gjutet.

13 februari 2009.
långt dit. men visst ser jag fram emot det.


. doakes is the shit

det finns ingen som säger det bättre än honom... inte oftare heller för den delen - ordet motherfucker.

jag talar givetvis om james doakes i dexter. kolla inte om ni inte sett säsong 2.

motherfucker


image340


vi älskar doakes - eller hur baba?

. grease-kenickie vs. bröderna gallagher

läste nyss en artikel om att jeff connaway (han som spelade kenickie i grease) hade dragit kniv mot liam och noel gallagher på en marilyn manson konsert i LA...en smått udda - men dock underhållande historia.

ja, döm själva

kenickie gone wild

image339
han har förändrats en del, den dära kenickie.

. återförsäljar-hjälp?!

halva dagen har gått och jag kan inte sluta tänka på hur gärna jag vill ha en MCM-väska (Mode Creation Munich)...jag vet att de kostar en förmögenhet, men ändå. ahh vad snygga väskor.

är det någon som har en aning om var man kan köpa såna? på nätet, anywhere?

jag vet att det finns på harrods i london och på bloomingdales, men eftersom jag inte är där så ofta så känns det bättre om det finns något annat alternativ.

fatta hur snygg vårkollektion dem har.

kolla
här

image338
i love this one

. mobil inopererad i armen och ny shopping

halva arbetsveckan har snart gått, och förresten har det snöat...men solen skiner - thats all that matters.

igår träffade jag sara lite snabbt för en shoppingrunda.. det blev en take-away te från espresso house och ett snabbt varv i affärerna. eftersom jag varken hittade väskan eller boken så tänkte jag att jag helt enkelt var tvungen att unna mig lite smink, det var ju trots allt längesen.. eller? :)

image337

bee stung från pop, ett läppglans som innehåller jojoba och doftar kanel och pepparmint. grym effekt faktiskt, läpparna blir verkligen som "bi-stuckna". de glänser länge och ser märkbart större ut.. a new favorite!
noubas nummer 40 i lösögonskugga, en skimrande blå-lila nyans med en slags pärlemor-effekt. jag höll på att smälla av när expediten visade mig den. det är så skönt när man lär känna expediterna lite och de vet vad man är ute efter. jag är ju trots allt inne och handlar hos henne ganska ofta.
p. diddys unforgivable woman fick jag i en tester som lite extra. ska testa den imorgon. var bara tvungen att ta lite av min nya escada - moon sparkle idag igen. helt underbar är den.
ill be back for some more shopping soon.

jag hittade en übersnygg friis&co väska igår också. svart lack och guldkedjor. hade det varit höst/vinter som väntade så hade jag inte tvekat en sekund. men jag är ju så himla sugen på alla vårens färger. ett dilemma här. men det löser vi så småningom.


lite underliga nyheter.

en nio-årig flicka som inte får tävla i tennis mer p.g.a hennes "stön" när hon slår till bollarna.

läs mer om det
här

få mobilskärmen inopererad under huden. skärmen drivs av blodet.
haha okej, men varför anstränga sig så mycket?

läs mer om det här

.. och i japan betalar ett mäklarföretag sina chefer 20 000 extra kronor i månaden för att supa med sina anställda på kvällarna. sen betalar de dessutom 6000 kronor i månaden till alla som inte röker. varför bor jag här?

läs mer om det här



sen här tina - especially for you. eftersom du missade hur mina naglar ser ut just nu så slänger jag upp en bild här igen. sen på tisdag nästa vecka får vi se vad det blir för något nytt. något utstickande probably - i feel crazy! det är våren som gör det med mig. alla färger och att solen har börjat skina om dagarna... underbart.

image264
gröna med ett champagne-guld färgat kryss över.
faktiskt en av de bästa hittills.


idag ska jag gå på lifestyle design-gym igen. mitt andra besök denna veckan. sjukt snyggt inrett blev det till sist. älskar att jag har blivit medlem där. all min lilla lyx i ett nötskal. grymma träningsmöjligheter, personliga tränare, solarium, massagefåtöljer, yoga, relaxrum. allt får jag i mitt medlemskap. oh, jag vill nästan bara flytta in.

. nyinköpt design till lägenheten

förresten så har jag glömt och visa de sakerna mamma och pappa köpte till mig till lägenheten.


kanske en av världens snyggaste hushållspappersrulle-hållare. muhaha. in my opinion iallafall.



och två stycken silikon-grytlappar med tillhörande hållare. gud vad jag älskar designen zone har på sina saker.

känns som halva lägenheten kommer se ut som att man går in i en av zones butiker.
men det gör inget. så sjukt fina saker.



. video - soldat kastar hundvalp i ravin

såg precis en video på aftonbladet med militärer som kastar ner en underbar liten hundvalp i en ravin..
jag fick fan gråten i halsen helt seriöst. stackars lilla puppy :(

ibland undrar man vad det finns för sjuka människor.

kolla på videon här (inte om du är känslig)

you assholes

. orange á la beckham

image333

damn vilken snygg klänning, som sagt. orange är en het färg i vår.
själv ska jag köpa en ny orange väska idag på accent. ohh, kan inte arbetsdagen vara slut snart?

. vår-klänning och superfin väska

hittade en superfin skjort-klänning
från Samsö på
bubbleroom


hade suttit fint nu inför våren.



blir förmodligen att jag beställer denna fina friis & co sportbag.
350 dkk, frakt  180 dkk.. blir väl runt 660 sek :)


. hallelujah moment?

rufus wainwrights version av  låten "hallelujah" är gudomlig - skulle kunna höra på den alltid...

men kläderna verkar han ha mindre koll på, den där rufus.

image328

this match was not a hallelujah moment. shame om you rufus.

. musses outfit

satt och titta lite i arkivet, och jag måste bara visa musses outfit som han hade på elle-galan.



så jävla skön :)


förresten - i am my cousins "sporre". klå det om ni kan.

. tandblekning och solsken

börjar den soliga vinter-vårmorgonen med en kopp kenyanskt te och en macka med sallad och skinka. mumma.

jag har längtat till idag. idag ska jag shoppa. vilken underbar känsla...
jag ska dessutom köpa uppföljaren till "en shopaholics bekännelser".. den är nästan slut nu ju.

ikväll är det gossip girl.

och jag ska träffa sara. wee.

funderar på att beställa hem lite nya whitestrips, för att få tänderna ännu vitare. det funkade superbra sist iallafall.
verkligen att rekommendera.

image325

. collie buddz till malmö

huhu vad jag älskar att man bor i en så pass stor stad som denna.
då får man möjligheten att se svinbra artister utan att behöva åka flera timmar..

kolla bara här. nästa fredag kommer collie buddz hit. det är givet att man måste gå.
så mycket som jag har dansat och sjungit till hans "mamacita" bland annat, så har jag faktiskt inte något val.

http://www.reggaewarriors.com/


det kommer bli såååå bra.

image324

hoppas bara att min älskling också tycker det, så att han följer med mig. hihi.

. john lennon i glass?

"Glasstillverkaren Ben & Jerry ska lansera en ny glassort - som de helt sonika säger är inspirerad av John Lennons musik och livsverk.


"Imagine whirled peace" - som glassen ska heta - är enligt uppgift baserad på toffee och kakor och har fredsmärken av kola i sig. John Lennons porträtt kommer även att tryckas på kartongen.

peacemärken i kola. vad sött.
även om det kanske inte lockar med en bild på
 
 

på kartongen av paketet, så lovar jag att jag ändå måste köpa den glassen.
det är ju trots allt ben & jerry....

vilken är din ben & jerry-favorit?


. en helg fylld av mys, lyx och shopping

kan det bli bättre?

var i växjö i helgen. tiden går alldeles för fort när man är där. jobbigt att bara träffa sin älskling i två dagar liksom. men snart blir det andra bullar minsann. oh vad jag längtar.

det blev lite shopping, som vanligt. en orange kuvertväska och escadas "moon sparkle" som jag bara inte kunde motstå längre. finally, nu doftar jag jordgubb, svarta vinbär, citrus, äpple och blommor på samma gång.


väskan jag köpte förra veckan till vänster.
och se så bra min nya kuvertväska går med
de nya örhängena jag köpte för två veckor sen.


sniff sniff. wonderful.

igår åkte jag som sagt hem från växjö och de två timmarna på tåget gick fortare än någonsin. sophie kinsellas "en shopaholics bekännelser" är ett helt underbart tidsfördriv. fnissandes sitter man och känner igen sig själv, gång på gång på gång. i know - sounds a bit geeky, but i just cant help it. läs boken, helt underbar är den.

var dock helt slut igår kväll ändå, så jag unnade mig lite lyx. en hår-inpackning, finns det något skönare än när håret är sådär perfekt efter en inpackning? en oliv-peeling i ansiktet, följt av chanels hydramax + moisture boost cream. Fortsatte med mary kays satin hands set. Ett tre-stegs program som gör ens händer lena som sammet. sen precis innan jag la mig i sängen använde jag mary kays satin lips set. peeling först och sen gloss. kände mig som en prinsessa när jag lade mig i sängen för att läsa ytterligare ett par shopaholic sidor innan min sömn.

Mary Kays satin hands set. först det tjocka "bi-vaxet" som jag kallar det,
följt av peelingen som innehåller persikokärnor (doftar dessutom helt underbart)
och till sist den sköna hand-krämen. resultatet blir händer som är både lena som sammet
och luktar gott. mitt lilla kinder-ägg är vad det är. värt pengarna till tusen procent.


världens bästa fuktkräm


och här är vi nu, en solig måndagsmorgon, med hela veckan framför oss.. gossip girl imorgon och greys anatomy på onsdag. och jag börjar på det nya design-gymmet idag.. och jag ska handla de turkosa pumpsen och en orange väska.. och ännu mer sophie kinsellas en shopaholics bekännelser. blir nog superbra.

nästa vecka ska jag göra naglar och en riktig hår-makeover. oh vad jag längtar.