. fredag och graffiti-lunch

hej heeeeej.
solen skiner och det är en underbar dag. jag slutar om 20 minuter, ska köpa lite lunch på graffiti café, sen ska jag köra och luncha med min älskling.

efter det ska jag hämta mamma så ska vi gå och handla till lägenheten..

och ikväll ska vi sova i lägenheten för första gången. myspys.


. köp tony sopranos kläder

james gandolfini ska auktionera ut sina kläder som han hade på sig i sopranos-avsnittet när han sköts av uncle junior. de förväntade intäkterna beräknas vara upp emot 18 000 kronor, och de ska gå till en välgörenhetsorganisation som hjälper skadade soldater i irak och afghanistan.



Lite sköna quotes från tony soprano i serien
  • There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth.
  • Is everyone in my life fuckin' bananas?
  • A wrong decision is better than indecision
  • I wipe my ass with your feelings.

en av världens genom tiderna bästa serier - utan tvekan..

visste ni förresten att under andra säsongen av sopranos så sa tony ordet "fuck" 264 gånger.


. den perfekta lägenheten

godmorgon :)

idag inleddes dagen med pauluns-müsli med lätt a-fil och en halv pumpernickelmacka klockan 06.45. gud vad mätt jag är.. idag ska jag träna ensam efter jobbet, och sen vet jag inte.. armin jobbar sent idag med. blääääh.

igår flyttade vi som sagt in säng, tv och toalettmöbeln in i lägenheten. jag är så himla nöjd! det har verkligen blivit som vi har tänkt oss. helt perfekt. och det känns faktiskt inte för litet, jag trodde det skulle göra det, men det är helt perfekt!  kommer upp bilder sen när vi har finslipat det lite. hihi.

efter armin hade slutat igår så tog jag med honom till lägenheten för astt visa hur mycket som hade gjorts.. och han älskade det. vi tittade till och med på grey's anatomy i vår nya lägenhet. haha. kändes konstigt men jättemysigt.

imorgon har jag tagit kompledigt halva dagen, för att umgås lite med mamma, handla och fixa i lägenheten. så skönt det ska bli. sluta 12 på en fredag. wee.

. min nya fina lägenhet

nu slutar jag strax, ska skynda hem och käka min korv stroganoff jag gjorde igår.. sen är det dags att ta de sista möblerna och flytta till lägenheten..

med andra ord kommer jag inte vara så aktiv ikväll, eftersom jag kommer vara helt bunden till min fina lägenhet. hihi.

. persiska-inlärning och sista etappen

vilken solig och fin onsdag :) supermysigt. tråkigt att älskling jobbar sent idag :(

igår stack jag och handlade en ram efter jobbet, sen hem och åt soppa snabbt, sen till lägenheten för att fixa vår film-tavla (med ramen jag köpte).. sen hämtade jag älskling och så tränade vi.. på kvällen var vi i lägenheten och satte ihop den sista stolen och satte upp vår nya vattenkokare som vi köpte efter träningen.


idag är det den sista etappen med stora saker som ska lämnas i lägenheten. tv:n, toalettmöbeln och sängen ska vi ta dit idag. nu börjar det kännas som hemma i lägenheten faktiskt.. jag älskar den verkligen, vill vara där hela tiden.

för övrigt så är jag upptagen med att lära mig flytande persiska. haha.



. nya indiana jones - en grym film

igår var jag och älskling och såg indiana jones. det var ju en föreställning som manpower hade köpt för att bjuda sina kunder på, och de bjöd på goodie bags också. hihi.

filmen var faktiskt över förväntan. eftersom både jag och armin enbart har ett minne från indiana jones när man var mindre.. en rullande sten och nån sjuk jävel som sliter ut ett hjärta och håller upp det när det bultar.  vilken traumatisk uppväxt. hahah.

filmen får 7 / 10 av oss, den var spännande till tusen och underhöll med hög klass i de två timmar den varade. fanns några småsaker som jag störde mig på när det gäller klippningen och så, men det ska jag inte dra upp här. ljudeffekterna var grymma, och harrison verkar inte ha åldrats en dag sen sist. fillmen rekommenderas!

idag ska vi träna, och jag ska shoppa lite till lägenheten.

. flyttstarten avklarad

shuhej allihopa

sorry att jag inte har uppdaterat så mycket. det var ju dags att flytta in i den nya lägenheten i fredags, så jag har haft händerna fulla hela helgen. men det har varit skoj, det mesta iallafall.. men det är mycket som inte har gått som man har tänkt sig.

äsch, man får tänka positivt, det kunde gått hundra gånger värre ju. det som har hänt är att 1. min ena barstol var förstörd när jag packade upp den, och den är slut överallt i alla butiker.. bara att hålla tummarna att den kommer in snart. 2. soffan levererades inte som den skulle i lördags.. besvikelsen var stor, men de kom igår (söndag) istället. tur var det. enda kruxet är att det är ett litet hål i skinnet på ett ställe och att mina nackstöd är gjorde i tyg och inte i skinn som jag hade beställt. så det får bli en reklamation där också. 3. efter många om och men, och många turer till ikea så hittade vi till sist ett matbord som fungerade.. efter 3 olika inköp av bordsskivor och olika ben så klaffade det perfekt. men gud vad jag är trött på att åka till ikea. bläh. 4. min kalender är borttappad. min fina egen-designade. typiskt när jag var så stolt och visade upp den häromdagen.

annars har allt gått som på räls faktiskt, och vi har fått mycket gjort. idag regnar det, och det enda jag kan tänka på är att jag vill vara i lägenheten och fixa.

. nu är det dags

nu slutar jag om tio minuter, och jag ska köra direkt och hämta nyckeln till min nya lägenhet!

spänningen stiger. huhuuu jag är lite nervös.

. carina berg goes flintskallig

okej, hon är ju inte helt kal, men det är väldigt, väääääldigt kort.


. idag flyttar jag hemifrån!

eller ja, jag får nyckeln iallafall, så jag ska storstäda hela lägenheten. antar att det finns kvar en del byggdamm och så eftersom det är helt nybyggt :).

igår var jag på föreläsning om kost-träning-vila, och det var mycket givande måste jag säga.. har fått en del tips för att förändra min enformiga hälsokur. haha.

på kvällen var det eurovision, och förutom att jag hoppades på sverige, så tyckte jag att islands bidrag var grymt bra. om inte sverige vinner eurovision så tycker jag att island ska göra det faktiskt. en bra låt som man hänger med i direkt.


förresten.. häromdagen stod min systers lilla pojke i duschen hemma hos oss, så kom charlotte perrellis "hero" på radion. hans första kommentar var "mormor det är hon med kattögonen".

vad jag älskar barn och deras uttryck :D haha

. 70 år och jobbar heltid

solen skiner, och jag vill allt annat än att sitta här inne på jobbet. idag ska jag ju dessutom jobba över en timme. it sucks big time.. anyway, får snart ta och äta min middag här på jobbet.. ska ju direkt till träningen på föreläsning efter jobbet, så jag kör inte hem innan.. får bli nåt lätt ikväll att äta istället.

en snubbe här på jobbet firades precis för att han fyllde 70. han vill verkligen inte gå i pension. hans fru berättade för mig att hon har bett honom att han ska gå ner i tid, men det vill han inte.. undra om många känner likadant? att man kanske inte kan slappna av och bara vara hemma.. utan att man vill hålla igång hela tiden?


. chips-smakande gröt

min frukost bestod utav en ny sorts gröt.. var tvungen att variera morgnarna lite, så jag köpte en ny sorts gryn igår.. sportgryn från axa som består av havre och råg. resultatet blev underbart, och jag kommer nog inte använda mig utav vanliga havregryn på länge, mycket länge. jag fick det till att det smakade lite som chips (?!), men sen har ju jag alltid för mig lite konstigheter. haha.

anyway, frukosten blev sportgrynsgröt, och ett päron.

grymma, gryyyyymma.


. pusselbord och packning

godmorgon :) imorgon är det fredag.. och då får jag nycklarna till lägenheten. shit, det känns nästan overkligt.. att man ska flytta hemifrån.

igår körde jag och köpte soffborden
 efter jobbet.. ett svart och ett vitt blev det. älskar dem. efter det körde jag och hämtade älskling, sen stack vi direkt till träningen. det blev 10 minuters crosstrainer, 1 varv höft-lår-stuss-mage, 1 varv switching, och avslutade med pilatesövningar med boll. när vi kom hem blev det kycklingburgare och fullkornspasta till middag.. under tiden älskling duschade så drog jag på ett avsnitt Gossip Girl och körde lite spinning. blev magövningar också, sen duschade jag med.´

under kvällen hade vi planerat att se champions league, men så blev inte fallet. vi insåg att det är så himla mycket som ska packas och ordnas inför flytten, så hela vår kväll blev till att bestämma försäkringar, packa saker och planera. men det var mysigt det också.

idag ska jag på föreläsning kost-träning-vila på gymmet. spännande

. vip på indiana jones - premiären

igår fick pappa vip-inbjudan till premiären av indiana jones-filmen på måndag.. han var urgullig och gav biljetterna till mig och armin. dessutom så ska vi få massa gratis saker och sånt. jag älskar gratis. haha.

för övrigt så har jag ont i magen. för mycket frukt i guess. haha.


. eurovision recension - sågningar

Här är de tio finalisterna i eurovision song contest som gick vidare från gårdagens semifinal.

Grekland

"Secret combination" med Kalomira.

Jag tycker - Supersöt tjej med en bra låt, som nog är populär bland många. Stör mig på det samplade timbaland-beatet.

Rumänien

"Pe-o margine de lume" med Nico & Vlad.

Jag tycker - Tråkigt med ballader i Eurovision. För övrigt så sjöng de snyggt tillsammans. Killen hade grym röst.

Bosnien-Hercegovina

"Pokusaj" med Elvir Lakovic Laka.

Jag tycker - Galet uppträdande, som jag konstigt nog gillar. Lite annorlunda är bra, så länge man håller annorlunda på en okej nivå, och inte gör en "dustin the turkey".


Finland

"Missä miehet ratsastaa" med Teräsbetoni.

Jag tycker - Grannlandet kör på rock igen. Inget wow, men det duger.


 Ryssland

"Believe" med Dima Bilan.

Jag tycker - Dima Bilan har en tendens att alltid lägga ner själ i sin sång.. vid pyttesmå tillfällen känns det överspelat, men låten är grym, precis som hans bidrag år 2006. Jag håller på denna.

Israel

"Ke'ilo kan" med Bo'az Ma'uda

Jag tycker - Fantastisk röst, synd att den försvann lite i den höga musiken. 


Azerbajdzjan

"Day after day" med Elnur Hüseynov and Samir Javadzadeh.

Jag tycker - Helt otippat. Om jag skulle säga någon låt jag ogillade mest igår, efter irlands, så skulle det vara denna. Katastrofal scenklädsel, både på de konstiga artisterna och de krålande slamporna. Tråkigt att man ska behöva se det en gång till.

Amenien

"Qele qele" med Sirusho.

Jag tycker - Denna gillar jag, svängig och man kan nynna med nästan direkt. Tjejen är superfin, men spelar över emellanåt.. låten är dock så pass bra, så det är förlåtligt.


Polen

"For life" med Isis Gee

Jag tycker - Superfin klänning, bra röst.. Hade hon haft tandblekningen på lite till hade tänderna varit genomskinliga.


 Norge

"Hold on, be strong" med Maria Haukaas Storeng.

Jag tycker - Jag vet inte.. Inte speciellt bra. Kul att det var grannlandet.


. gratis fruktkorg på 6,5 kilo

ja, så blev det.. tydligen har vår fruktleverantör på jobbet slarvat och råkat ge oss en fruktkorg för mycket.. när jag ringde till tjejen på deras kundtjänst så sa hon "ta hem den, det kommer inte debiteras ändå, för jag har ingen order på den här i systemet". det låter ju bra.. men vad f*n ska jag med 6,5 kilo frukt? jag har redan mördat vindruvorna här på jobbet. sjukt gott var det..

imorse åt jag en mini-skål med lättfil och allbran plus.. några morots-stavar slank också ner..

edit: så, nu har jag ätit ett päron också. fyfan vad mätt jag är. bläh.

. plugg-sug i tankarna och långsamma båtar

denna morgon inleddes med att jag droppade av armin vid bussen, sen när jag skulle köra ut mot mitt jobb i västra hamnen lägger jag märke till att klaffbron går upp... det var inte världens snabbaste båt som skulle köra genom heller.. så där stod jag och väntade i några långa minuter.. under tiden kunde jag passa på att titta lite på hur snygg fasad högskolan egentligen har. blev lite sugen på att börja plugga faktiskt. bara för att huset är så fint.

hur är er morgon? :)

. dagens mat (tisdag)

frukost - havregrynsgröt med kanel på
lunch - surimi-nobs-sallad. haha vad sött det låter. kikärter, majs, gurka, paprika, gula cocktailtomater och de oslagbara "surimi-nobs"en.

mellanmål - 100 gram jordgubbar (köpte 250 gram jordgubbar på ica maxi för 35 kronor.. grymt dyrt.. men är man sugen så är man)

jag åt halva asken, sparar till sen :) blev så himla mätt efter salladen innan idag.
middag - blev minestronesoppa och några skivor hälsobröd
kvällsmål - frukt

. personlig almanacka

sessan skrev på sin blogg att hon hade beställt en personlig almanacka.. en sådan har ju jag med :) jag och min syster beställde såna förra året, och jag är supernöjd med min :)

nu när jag gick in på deras hemsida så hade de massa nya färger och roliga tillägg man kunde välja, så jag blev supersugen på att beställa en ny redan nu..

när jag beställde min valde jag t.ex att ha med "dagens träning" eftersom jag är träningsfreak.. där fyller jag i varje dag.. sen står det massa små gulliga tips ibland.. t.ex "på söndag är det mors dag".. eller "nu är sommardäck tillåtna".. till och med står det små "tags" om när det är sista ansökningsdag till högskolor o.s.v.

anyway - this is my bible, och den används - flitigt..

. inter värvar frank lampard

uppgifterna kom inatt..

inter har värvat frank lampard från chelsea för sju miljoner pund.. det sägs iallafall att moratti och roman abramovitj har skakat hand på transfern..

Lampards agent lägger dock locket på och säger att först och främst ska champions league-finalen spelas, och sen ska de sätta sig och diskutera.

jag hade inte tackat nej till att ha lampard i mitt inter.. tänk honom och zlatan som nytt anfallspar. veyveyvey.

. galen avslutning i desperate housewives

godmorgon soliga tisdag.

igår hade vi möte på jobbet, och det gick bra.. fick ventilera lite om vad jag tycker och tänker, och det var välbehövligt..

efter jobbet åkte jag och hämtade armin, sen åt vi middag hemma. älsklingen mådde inte speciellt bra, så jag stack och tränade själv. det var kämpigt, för jag var fullkomligt omotiverad på grund utav min trötthet, men jag körde på till 110%.. och efteråt kändes det så himla bra! det är så skönt när man trotsat sina tankar och känslor, och ändå tvingat sig att träna.. känslan efteråt är grym.

anyway, när jag kom hem duschade jag sen kollade vi dubbelavsnittet av desperate housewives som sändes i usa i söndags.. oh my god. det är det enda jag kan säga utan att avslöja för mycket.. men oh my god. det som händer förväntar ni er inte - believe me. säsongsavslutningen var över förväntan.

idag har jag träningsvärk, men det är ganska skönt faktiskt.

. gårdagens mat

frukost - 1 liten skål med lätt-naturell yoghurt och all bran plus. 4 jordgubbar

mellanmål - 1 apelsin

lunch - 2 knäckebröd med makrill på. morotsstavar bredvid.


middag - viktväktar-grillkorv med  och lite andra blandade grönsaker, bland annat majs.

kvällsmål efter hårdträningen - lite hallon och några äppelklyftor med kanel på

. mitt inter tog ligaguldet!

..tack var mancinis smarta idé att sätta in zlatan i andra halvlek mot parma igår.. vilket resulterade i 2 mål och säkrandet av ligaguldet. glädjen är obeskrivlig för mig.. obeskrivlig.

scudetton är vår!

. fullkornspizza och nya möbler

hello :) måndag igen.. vad fort helgen har gått. bläh. hade velat ha iallafall en till ledig dag..

helgen har mest gått åt till att fara runt på olika ställen för att handla möbler till lägenheten. det blev iallafall
 från ilva. så himla glad blev jag, har tittat på den jättelänge, men tvekat lite för prisets skull.. men till sist köpte jag den, bättre att ha någonting som man är supernöjd med! var och hämtade den igår. fy vad tung den var.

vi köpte också  till balkongen. jättefina.

i lördags promenerade vi på kvällen till videobutiken.. hyrde tre filmer i tre dagar..  med michael douglas.. det var en helt okej komedi faktiskt.  - ganska våldsam och köttig film.. smått dålig emellanåt när det gäller ljudeffekter och bildövergångar.. helt okej den också. men inget för känsliga. vi hyrde en till film, men den minns jag inte vad den heter.. den ska vi se ikväll, så jag skriver vad jag tycker sen.

igår var vi och tittade på soffbord.. och sen på kvällen bestämde vi oss för att käka på italiensk restaurang.. supermysigt var det. eftersom alla pastasåserna var gjorda på grädde, så var det fettsnålaste på menyn pizza.. tro det eller ej!.. valde en barnpizza med fullkornsbotten, sen kör ju italienarna på mozzarella-ost, och den de hade var mycket fettsnålare än vanlig pizzaost. iofs så skrapade jag bort osten ändå. men jag har iallafall ätit pizza, och det var ju typ 8-9 månader sen jag åt pizza sist. woohooo. älskling åt en pastarätt med sås med salami och karljohan-svamp. kolla bottnen på pizzan, helt brun - det var supergott iallafall!


två stora skinkskivor som ligger över hela, och inte massa småstrimlat tjafs. det är italien det.

. ny telefon

godkväll :)

idag har jag och baby ätit en god sallad från graffiticafé, och sen har vi varit på lite äventyr för att handla till lägenheten.. det blev inte så mycket idag, men en finfin
blev det iallafall.

imorgon ska vi förmodligen köpa tv-bänk och soffbord om allt går som planerat :)

nu ska vi se filmen semi-pro med will ferrell, woody harrelson och andré benjamin från outkast. jag hoppas på det bästa.

. lunch och falskt leende

idag hoppade jag och dorota över fredags-lunchsalladen från graffiti, eftersom jag och armin ska käka det till middag idag.. därför gjorde jag vid lite lunchmat till mig själv redan igår kväll.
det blev gyroskryddad kycklingfilé med fullkornsbulgur, sockerärter och kikärter.


dagens falskaste leende. haha. ser helt skrämd ut.

jag vet inte varför, men jag älskar toalettbilder.

. inköp inför flytten

tjohoooooo det är freeeedag!
igår var vi och handlade lite smink till mig.. en ögonpenna i två färger från cliniques nya kollektion, där ena sidan är en guldfärgad penna, och andra sidan är en lite mörkare. superfin. blev två nya applikatorer också.. en riktigt lyxig till ögonskuggan, och en "suddare".

efter smink-inhandlingen så körde vi hem och hämtade mamma och pappa, sen stack vi för att handla möbler..  det blev bland annat
medtill.. sen blev det ett set med  och även en 18-delars. massa andra saker med, men det var mest lite plock hit och dit. nu i helgen ska vi slå på stort och köpa massor av saker. flyttar ju nästa fredag.


. slutar snart

hey people. nu slutar jag snart från jobbet.. så himla skönt det ska bli. ska laga lite tortillalasagne och köpa smink :)

sen kommer min älskling och ikväll ska vi kanske köpa möbler. wee :)

. nya converse och bråk på jobb


dessa converse-skorna är så sjukt sköna. kostar 665 kronor på zoovillage. ja tack.

för övrigt så händer inte mycket här på jobbet förutom att jag har flyttat bloggen (och det känns lite ovant med de "nya" funktionerna).. och att jag satte en kärring på plats här på jobbet. själen känns så ren efter att man har fått sätta dit dem, och göra dem osäkra och fjäskiga. jag är elak, men jag älskar det.

snart är det lunch.. och sen går nog eftermiddagen fort hoppas jag, längtar efter min älskling.

. morgonbajs i ögonen

godmorgon.
denna morgonen inleddes med att jag i princip fick öppna mina ögon manuellt när jag vaknade. grymt mycket pollen idag. jag hatar "morgonbajs" i ögonen som vi kallar det.

igår körde jag hem efter jobbet och gjorde en korv/potatis/purjolök-gryt/soppa... haha ja, men i vilket fall som helst så var det supergott. mamma hade köpt nybakat hälsobröd också, så det blev en komplett måltid ute i solen för mig och älskling.
efter maten åkte vi in till gymmet och tränade.. jag sprang 15 minuter, körde 1 varv höft-lår-stuss-mage, och switching därefter.. en snabb pilatesövning med bollen och sen var jag klar. när vi kom hem blev det i princip bara duscha - mellanmål - greys anatomy -sova.

till mellanmål blev det en jordgubb/hallon/banan-smoothie med ett knäckebröd med kalkon,keso,gurka och tomat till. supergott.

nu ska jag fortsätta med mitt snörvlande, och i eftermiddag ska jag nog ta och köpa mig lite smink på kicks.

. mariah & nick cannon har varandras namn tatuerade


ingen har väl missat det impulsiva bröllopet efter en månads förhållandet som mariah carey och nick cannon genomgick.. det verkade inte vara nog för dem.. nu har nick cannon dessutom tatuerat in "mariah" på sin rygg. och mariah har tatuerat in "mrs. cannon".. jag säger bara ncncncnc. vart är världen påväg?

image756

. känd rappare fick fängelse

yes people.. morgonen börjar med en nyhet om remy ma. förra året bråkade hon med en 23-årig kvinna utanför en nattklubb på manhattan. till sist fick remy ma nog och sköt kvinnan i magen.. därefter flydde hon i en escalade.. igår under rättegången bad hon om ursäkt, och ångrade sina handlingar enormt mycket. detta hjälpte inte speciellt - utan den före detta terror squad medlemmen som bland annat var med i hiten "lean back" blev dömd till 8 års fängelse.  remy ma och keyshia cole.

. chockerande bilder på amy winehouse

image753
bilderna talar för sig själv. tjejen ser inte ut att må speciellt bra.

. film med mike myers och justin timberlake

the love guru har premiär den 20 juni i USA.. den verkar vara grymt rolig, iallafall av vad jag har sett på trailern..

mike myers, jessica alba och justin timberlake spelar allihopa i denna sköna komedin.

den ser vi fram emot.

vad jag också ser fram emot är drillbit taylor (när den kommer ut i bättre kvalitet). owen wilson brukar göra bra komedier faktiskt..

ni hade fått se youtube-klipp om funktionen "kopiera-klistra in" hade fungerat på min dator.. fattar inte vad som har hänt. menmen.. det blev lite bilder istället.

. bästa komedifilmen på år - SE DEN!

igår såg jag och älskling "strange wilderness". jag måste säga att det var det sjukaste, roligaste jag har sett på väldigt länge. precis min typ av film. jag och älskling skrattade emellanåt så att vi fick tårar. haha.

jonah hill gör största delen av filmen rolig bara för att hans röst är så jävla skadad. haha. men det var samma som i superbad. älskar hans karaktärer. vi skrattar i princip bara vi ser honom. bästa skådespelaren inom komedi-genren som jag vet just nu. lättsamt.

kolla in trailern här. filmen är ju lite smått b'ig emellanåt, men det gör det hela bara charmigt tycker jag. 8 / 10.

. eftermiddag

solen skiner igen, vilken tur för mig :)

nu har jag ätit en banan och ett äplle inför träningen, ska köra och tanka och sen hämta älskling från jobbet.. sen ska vi träna.. weee.

ikväll ska vi nog se
strange wilderness. så jävla ball.

. frusen flicka äter räklunch

nu är lunchen avklarad.. åt en tallrik med räkor, kokt ägg, kikärter, tomat, blomkål och broccoli. massor av proteiner, jag och älskling ska ju träna idag..

han ringde och berättade att det går bra på jobbet. det är ju hans första dag som malmö-bo, första dagen på nya jobbet, och första gången han ska träna på mitt gym. mysigt med allt det här, nu är det ju verkligen sant. jag tycker att han är duktig som hittar så bra med bussar och allt.

kalla mig galen, men jag fryser enormt mycket här inne på jobbet.. och självklart kom jag utan jacka imorse.. det ser ut som att det mulnar lite utomhus med. uschanemej.

hur har ni med vädret hos er ?

. helgupdate med bilder

heeeey. måndag igen, men jag är lyckligare än alla andra måndagar... min älskling flyttade hit till mig igår! äntligen har den dagen kommit, den vi har strävat efter i 3 ½ år. nu kan jag pussa honom varenda morgon när jag vaknar. mys.

för att köra en snabb-update..
fredag
kom hem efter jobbet, mådde bajs ett tag.. gick på långpromenad med sara, det var välbehövligt. på kvällen blev det ett glas vin med linda på lilla torg.. men inte mer, mådde dåligt igen, så vi åkte hem.

lördag
vaknade och åt en supergod frukost ute i solen i trädgården. enormt fint väder. gick och träffade linda, promenerade till burlöv center.. provade lite kläder, bland annat en supercool knallrosa jacka på gina tricot.. men det blev inga inköp. åkte hem till min moster och hjälpte till att packa saker. på kvällen grillade vi flintastek, champinjoner, majs och grön sparris. jag gjorde fullkornsbulgur till. så himla gott. emma och frida hämtade mig, sen åkte vi till lilla torg och drack lite vin. bella och kim kom också efter ett tag.. mysigt det var att komma ut och träffa alla tjejerna.. planerna på att gå till slagthuset gick i kras eftersom jag hade världens skoskav och blåsor på fötterna sen mina promenader. cruisade runt i emmas bil ett litet tag, åt för många extra cactus raspberry, och sen åkte vi hem. mysig kväll.

söndag
var mest på terrassen och solade hela dagen. joggade bort till netto, handlade, och sen joggade jag hem igen.. körde 8 minute abs och njöt sedan i solen. på eftermiddagen kollade jag desperate housewives och cyklade på motionscykeln under tiden. sen spelade mff bort mot aik, och förlorade med 2-0. det var skit. men lyckan tändes åter, eftersom jag körde till centralen och hämtade min älskling.. kvällen blev mest till att packa upp alla hans kläder och planera inför nästkommande dag.

min söndagsmiddag.. lite flintastek, lite bulgur, och massor med goda grönsaker.
och nu är det måndag, och älsklingen har redan börjat på sitt nya jobb. håller tummarna för att det går bra idag. i eftermiddag ska vi träna på mitt gym, jag har ju värvat honom :)

. NYTT FRÄSCHT ALBUM

usch vad jag fryser.. ont i halsen med.. känner mig febrig och usel. bläh. jag som ska träna idag.. jag vet att jag inte ska träna om jag har feber.. men vi får se hur jag känner mig sen.. det är fan inte bra nu iallafall.. ska nog gå upp och ta en kopp te.

image743

Dollar Bill (som min älskling är manager för) släpper sitt album idag. Lyssna, det är värt det! (klicka på bilden)


. födelsedagen avverkad

yes, now i'm 21.. får dricka lagligt i USA.. vet inte om jag har så stor nytta av det.. inte just nu iallafall. men det är ju bra att veta. haha.

igår fyllde jag som sagt år.. hade en supermysig födelsedag som firades på kvällen av släkten. många som kom, och det är mysigt :) vi grillade och satt utomhus nästan hela kvällen, och jag hade verkligen inte kunnat få bättre väder på min 21-årsdag. jag fick helt perfekta presenter också. tack allihop för ni förgyllde min dag :)
image740
såhär såg jag ut på min dag.
hela outfiten. kjol från vila. tunika från vero moda. halsband från gina.
presenterna: en grill till balkongen, 2 presentkortkicks, lotter, ikea-presentkort, knivar från hackman, vin, superfin pläd, kökshanddukar, ett krukset i silikon från zone, pengar och blommor.

tack än en gång för en underbar födelsedag, med superfina presenter!

förresten, naglar gjorde jag ju också igår.. blev franska med lite sommar-inspirerade dekorationer.. en diamant längst upp i hörnet på varje nagel, kombinerat med prickar i olika färger på varannan nagel. blått och rosa. somrigt och fint.

. fina blommor på min födelsedag

diana som städar här på jobbet kom i morse med en bukett blommor till mig. så sött av alla att dem minns att jag fyller år idag :) nyss fick jag ett supergulligt mms av mammas och pappas kompisar som önskade mig grattis på min födelsedag. detta är en bra dag. jag är såååå himla lycklig. och jag slutar jobba om en halvimme. weeee.
image738

. MIN FÖDELSEDAG IDAG

weee idag fyller jag år :) underbart väder, underbara kläder, och underbar dag :)

har på mig min nya tunika jag köpte igår på vero moda. and i love it. och jag får inte glömma, jag har ju såklart på mig den underbara daisy-parfymen jag fick igår. älskar den. blev väckt med paket imorse av pappa och mamma.. fick en superfin pläd och handdukar nu inför flytten, massa trisslotter och kontantkort till mobilen, helt perfekt :). skulle få mer senare sa dem :) men jag har ju fått hårklippning och fotbehandling också redan så jag har ju fått hur mycket som helst :) .. och nu kom dorota här på jobbet och gav mig ett superfint kort.. det passade mig som handsken. haha. hon som har tjatat på mig alltid om att jag ska ta det lugnt och njuta av livet.. såhär såg kortet ut.


de som känner mig, vet att kortet passar mig väl. hahaha.

igår gjorde jag kycklingspett med vitlökscréme och rosmarinpotatis.. en god sallad till gjorde jag också.. blev mycket uppskattat av födelsedagsbarnet (mamma) och pappa också.. :) det är så skönt när man lyckas.
lyckades inte med chocolate chip cookiesen igårkväll dock.. stressade med bakningen, så jag väntade inte tills smöret var mjukt, utan vispade det när det var halv-hårt.. resultatet blev småklumpar av smör i kakorna som smälte när de kom in i ugnen.. kakorna kokade med andra ord på plåten i smält smör. det var bara att kasta allt.

nästa gång ska jag inte börja baka så sent på kvällen..




 

. bakning och daisy-parfym

ikväll ska det vara student-event på jobbet. ingen aning vad det är men det låter roligt iallafall.

nu efter jobbet ska jag snabbt in på ica maxi och handla råvaror till middagen jag ska laga där hemma.. sen in på min kusins frus jobb och hämta daisy-parfymen. oh vad jag längtar.

ikväll blir det nog mys med mamma och pappa, och fira mammas födelsedag.. sen ska vi handla inför festen imorgon, och jag ska baka chocolate chip cookies inför imorgon.

jag återkommer.

peace

. madonna hånglade upp tjej - igen

image729
she's done it again.. igår under madonnas tjuvstart av sin europaturné så kysste hon en tjej som serverade henne champagne.. ett kännetecken för madonna kanske? i vilket fall som helst så är madonna sjukt het.. jag vet inte många kvinnor som snsrat ska fylla 50 som är i så bra form som henne.

. mammas födelsedag och återupplivning av gamla kläder

goodmorning.
en ny strålande dag, mammas födelsedag. imorse väckte jag och pappa henne med presenter, pappa gav henne pengar och en enorm superfin blomma, och jag gav henne guldörhängen. örhängena var formade som små fyrklöver med en diamant i mitten, och mamma älskade dem! grattis mamma på din dag!


för att summera gårdagen efter jobbet så blir det något sånt här
efter jobbet skyndade jag mig hem, åt köttsoppa och bovetefrallor (som jag bakat själv). bullarna hade jag tinat, och sen värmde jag dem i micron. smakade som nybakat. wonderful.


efter maten skulle jag på fotbehandling som mamma och pappa har gett mig i för-present inför min födelsedag imorgon.. var nervös, eftersom jag aldrig hade varit på det förut.. men det kändes typ ingenting, och efteråt var jag helt plötsligt stolt över mina fötter (jag som alltid har hatat att visa dem).. nu ska jag gå på löpande fotbehandlingar, som jag alltid förespråkat - man ska unna sig någonting ibland.

efter fotbehandlingen hämtade jag sara, och sen körde vi ett intensivt pass på gymmet. vi svettades och körde verkligen ut våra sista krafter, och efteråt var det så himla skönt. vi planerade lite inför fredagen, och pratade massa strunt. skönt det är att få lätta på tankarna ibland. när jag kom hem efter träningen blev det avsnitt 12 av desperate housewives, och frukt och en bit hälsobröd.

innan jag lade mig för att sova körde jag lite feng shui i garderoben.. lite spännande att jag kom i en jeanskjol som jag inte har kunnat ha på mig sen.. jag tror nionde klass.

. UTMANAD

Jag blev utmanad av Sessan.. såklart måste jag godta utmaningen.

4 namn jag går under:
Catty
Katitzi
Titzi
Waddiie

4 saker som skrämmer mig:
Höjder
Ensamhet
Naturkatastrofer
Sjukdomar

4 saker jag har på mig:
Kläder
Min stora klocka
Smink
Daisy by Marc Jacobs -parfym (från och med i eftermiddag, när jag ska hämta den)

4 sanningar:
Jag älskar min familj, pojken och vännerna oerhört mycket
Jag är grymt höjdrädd, och därav hatar jag att resa med flygplan.
Trots min flygplansrädsla vill jag besöka större delen av jorden....
Matlagning och bakning är en passion.

4 saker jag verkligen vill ha:
Att mina nära och jag lever långa, friska liv
En jobb inom inredning och design
En makeup-artist utbildning
En storvinst på lotto

4 personer jag utmanar:
Nilla
Bella
Sofia
Pastill

. makrill och fina fötter


dagens lunch
bestod av 3 knäckebröd med makrill och lite gurka.

nu under eftermiddagen mumsade jag på lite färsk ananas. alltid gott med lite variation.

ikväll ska jag och sara träna.. men först ska jag på fotvård. är lite skeptisk.. jag hatar när folk pillar på mina fötter (är kittlig).. så jag vet inte riktigt om det kommer bli skönt eller jobbigt.. men man får fina fötter iallafall. hihi.

. underbara föräldrar

förresten, igår när jag var hos frisören så sa hon grattis till mig och berättade att mamma och pappa redan hade betalt klippningen. de är så himla gulliga!

och idag ska jag på fotbehandling som mamma och pappa också har ordnat med till mig. det är så mysigt att få presenterna lite uppdelade såhär dagarna innan man fyller år. man känner sig som en prinsessa.

ännu en bra överraskning var att min kusins fru skickade sms om att min parfym äntligen har kommit. jag ska hämta den imorgon, sen ska jag dofta daisy på min födelsedag.

daisy by marc jacobs. världens godaste doft typ.

. blonda lockar och fina bilar

igår när jag kom hem efter jobbet hade mamma gjort en supergod potatis/kassler gratäng.. så jag svängde ihop en snabb sallad, och åt middag..

efter middagen körde jag till frisören.. resultatet blev klippning av topparna.. hon övertalade mig att spara på håret, eftersom jag har längtat så länge efter att få det långt igen.. det känns som att jag gjorde rätt.. jag ska bara investera i lite värmespolar och så, så ska jag börja variera frisyren lite istället..

image719image721

efter frisören åkte jag till burlöv center för att handla present till mamma.. det blev en superfin sak, som jag hoppas att hon blir glad för.. ni får se imorgon vad det blev. sen köpte jag ett par korta jeans från vero moda till mig själv..

på kvällen blev det kvällspromenad och ett avsnitt av desperate housewives som jag laddat ner. under kvällspromenaden la jag märke till att min granne har tagit hem en ny bil.. han importerar bilar från usa.. kolla in denna GT'n. vey vey vey.


men nu är det tisdag och snart fyller jag år. bara två dagar kvar. weeee.
frukost idag. all bran med lättfil och en kopp grönt te.

. eftermiddagsmys

ja, jag - min flaska med vatten, och uppföljaren till snabba cash.

jens lapidus
har ju skrivit "aldrig fucka upp" nu, och den låg och väntade på mig där hemma när jag kom från växjö igår.. ska bli spännande att läsa den, jag slukade ju snabba cash hur snabbt som helst.

image717

. ny frisyr?! och dagens lunch.

ja, nu är vi där igen.. hur ska jag klippa mig?

ska till frisören idag, och jag har absolut INGEN aning om hur jag ska klippa mig.det enda jag vet är att jag vill ha förändring.. som vanligt.. ska jag ha lugg? jag vill nog klippa håret ovanför axlarna, men jag vill ju ha långt samtidigt? BAH denna eviga fråga.

vad tycker ni ?

image716
dagens lunch

flintastek-bitar från gårdagens grillning och fullkornspastasallad. blev grymt mätt, och orkade inte allt. men oh vad grillat är det godaste som finns!

. tips på födelsedagsbak?!

på torsdag fyller jag år.. wee.
varför längtar man itne lika mycket längre efter sin födelsedag som när man var mindre? och varför kan jag inte komma på något bättre än "pengar" som svar på frågan om vad jag vill ha i present?

tråkigt har det blivit. men jag älskar ändå födelsedagar. andras också. haha, vet inte varför. men så är det.

nu snurrar det bara runt i mitt huvud vad jag ska baka till mitt kalas.. några tips ?

. huge update med bilder från växjö

hey.. sorry att jag inte har varit så aktiv de senaste dagarna, men jag spenderade all min tid med min älskling, eftersom jag var hos honom i växjö.. för övrigt var det sista gången jag åkte dit sådär ensam, nu innan han flyttar ner.. känns konstigt, men hädanefter åker vi dit tillsammans och hälsar på. weeee.

jag känner att jag får dra en uppdatering lite snabbt, så ni vet vad jag har gjort när jag har varit borta..

valborg
vi hade faktiskt planerat att se på majbålet, men eftersom det var så sent (och kallt) så struntade vi i det.. stack hem och drack en flaska vin och sen gick vi ut, jag och min älskling. det blev loft denna gången. bästa utestället i växjö hittills iallafall. haha. förresten.. finns det något godare vin än dreams? i don't think so.. inte

torsdagen
vi spenderade dagen med att titta på "the bucket list" med jack nicholson och morgan freeman. jag älskade filmen, den är väl värd att se.. till middag gjorde jag burritos och kycklingwok till hela familjen.

fredagen
spenderade vi i stan, och jag köpte mig en superfin svart kjol på vila. en supermysig dag som avslutades med kinamat och filmen flyga drake (the kite runner). jag somnade som vanligt, men älskling tyckte om filmen mycket.

lördagen
inleddes med en morgonpromenad till ica, där jag först solade i solariumet, sen gick vi in och köpte frallor och spelade på ett kexchoklad-hjul.. det var gratis att spela på två valfria nummer.. så vi var ju tvungna att testa. jag vann två kexchoklad. haha. när vi kom hem grillade vi kyckling, och var ute i trädgården i det underbara vädret. på kvällen såg vi cloverfield.. (som för övrigt var en dålig film - se inte den).

söndagen
ja, jag åkte hem från växjö.. malmö vann med 3-0 över örebro och inter förlorade med 2-1 mot milan.. glädje för mitt malmö, men sorg i milano. när jag kom hem hade mamma och pappa grillat och gjort supergod mat, mysigt. efter maten gick jag, mamma och syrran ut på en powerwalk. kvällen avslutades med sanningens ögonblick på tv.


image709image710image711

dessa bilderna är från vårt försök att se filmen "redacted".. but we got quite bored.. se den filmen om ni inte har något bättre för er att göra. vi pussades istället till exempel. haha. nej, men vi gjorde nog fel som satte på den mitt på dagen.. det är nog mer en kvällsfilm.

image712image713

detta är jag och hans supersöta kusin. haha, mysigt att hon tycker om mig. på armen kan ni se en tatuering som armin ritade på henne med tuschpennor. blev jättefint faktiskt. hihi.


utsikten från motionsslingan där vi gick på kvällen, och fasaden till lägenheten som snart är klar för inflyttning.