. dagens aktiveter

hello. idag fick jag gå upp tidigt.. pappa körde mig till sjukhuset klockan 8 imorse för min magnetröntgen. det gick fortare än väntat och nu sedan dess har jag varit ute på en liten promenad, pratat med sara, och lagat lite mat..
armin kommer ju snart hem, och tills dess har jag fixat bakad potatis med två olika röror; en med räkor och krabba, och en med skinka och purjolök.

just nu tittar jag på "the wild". trött. trött. trött.

. marabou nyhet - AMIGO!

godmorgon. en ny vecka, och fortfarande sjukskriven.
i helgen har vi varit i växjö och hälsat på och det har varit supermysigt. på tåget dit åt vi till och med ett nytt choklad från marabou.. det hette "amigo" och inuti var det krossade "bugles" (små majs-snacks formade som hattar). för att vara helt ärlig så var det nog det godaste chokladet jag har ätit.

'.. men idag är det tillbaka till verkligheten och en nyttig frukost inledde min morgon.

pauluns müsli med lättfil, pumpernickelmacka med makrill och en kiwi.

. chaos in the building

godmorgon.. eller ja, jag vaknade vid 8 imorse av att någon i lägenheterna i huset borrade i betongväggar.. ohc det värsta är att det är tillåtet.. eftersom det är vardag.. så är det när man är sjukskriven :S bläh.

igår kväll åkte vi in till festivalen.. det blev tapas och thaimat, sen mötte vi upp pernilla, alex och sophia. vi gick till arenan och tittade på afasi & filthy.. kvällen avslutades med att vi fick vänta på bussen i 35 minuter.. sen när vi väl var hemma var jag så pass pigg att jag tittade på jerry springer till halv 3.. 

nu har jag precis duschat.. det gick väl någorlunda, jag klarade faktiskt (!) att tejpa plastpåse runt armen själv och så.. men i duschen tappade jag duschslangen så att hela badrummet blev nedsprutat med vatten.. chaos in the building where we stay.

. the passion of the christ

sitter och tittar på the passion of the christ..
jag har faktiskt aldrig sett den innan. men jag mår grymt dåligt av att se den.. borde kanske väntat och sett den tillsammans med någon istället för att se den ensam..


. sjukskrivning

hey.. förlåt för min dåliga uppdatering.. det har blivit lite mycket på sistone.
anyway.. blev sjukskriven till den 7 september med min arm.

det är grymt tråkigt att vara hemma faktiskt.. men dagarna har bestått av promenader på dagen och malmöfestivalen på kvällen..

igår åt vi lite inne på festivalen, sen så var vi hemma på kvällen. fan vad jag har ont.
jag har iallafall fått tid i nästa vecka både på tisdag och torsdag så ska jag in på sjukhuset och bli kollad med min arm.

ikväll är det millencollin och afasi & filthy..

. tung amerikansk hiphop i malmö

såå.. då var vi hemma efter en kväll på festivalen fylld av skön hiphop.

eftersom detta var armins födelsedag idag så började vi med att jag hade köpt med mig tårta när jag kom hem.. sen bjöd jag honom på middag på jensens böfhus. vi fick ett supermysigt bord och lite checkar som present för att han fyllde år :)

den senare kvällen inleddes med att sitta och kolla lite på streetbasket.. sen begav vi oss bort till mölleplatsen för att kolla på atmosphere och brother ali.. det är inte ofta man kan se så grymt tunga amerikanska artister här i sverige.. gratis.



senare kollade vi på lillens show, och dollar bill rundade av kvällen med en tung och medryckande show. en av deras bästa faktiskt enligt mig.


. grym smärta under gipset

helgen har varit fylld med äventyr.. med smärta i armen som har kommit och gått.. men nu fungerar det inte med alvedon längre. nu gör det ont hela tiden, och sömnen har börjat påverkas på nätterna.. .jag vet inte om de får gipsa om mig, eller vad de ska.. men såhär kan jag inte ha det :S

nu har jag börjat må illa också.

. malmöfestival

nu sticker jag strax. ska hämta aria och dejan på centralen, sen ska vi gå och träffa armin.. sen blir det malmöfestival :)

. köttat armen

ja, jag gick loss ordentligt med linjalen innanför gipset.. och nu har jag nog köttat armen ordentligt..

. nick cannon & mariah carey på kärlekssemester

precis som rihanna och chris så verkar det som att nick cannon och mariah har stuckit iväg på en kärlekssemester. var bara tvungen att visa hur busig nick ser ut. haha.

. gaaah jag blir galeeeen!

kliar kliar kliar kliar

. mcdonalds visade porrfilm

haha, i lund hade någon anställd tydligen glömt tvn på.. så istället för att folk stod i kö vid drive in-luckan för att köpa mat, så var det frivisning med porrfilm. läs hela artikeln här

. gipsad arm

ja, igår kom jag äntligen in till läkaren på jourläkarcentralen..
tydligen så har jag gått med spricka i båtbenet i 4 veckor ungefär (sedan jag trillade). jag har ju haft grymt ont.. men jag trodde ju att det var fallet som kändes, och att det skulle gå över.

anyway.. nu har jag gipsad arm.. och idag gör det mer ont än innan. nu ska man bara vänja sig vid att klicka med vänster hand.. suck. förresten.. mitt gips är rött.

. tupperware - nyheter!

ja, som ni ju vet så var jag värdinna för ett tupperware-party..
kändes som att man blev "vuxen" alldeles för fort, men man behöver faktiskt en massa såna saker nu när man har flyttat.

anyway, en del fick jag som värdinnegåvor, en del fick jag av mamma, och en del köpte jag själv..

det blev iallafall.. två stycken grönsaks/frukt-förvaringsburkar med ventiler (de är skitbra - jag lovar).. en dubbelburk för pålägg, en "mussla" att ha småsaker i, 3 stycken skålar i olika färger, en bordskvarn för bl.a ost och choklad, en grönsaksskalare, en grymt bra ergonomisk kniv, en salladssil och en stor vispskål.

snart ska min syrra ha tupperware-party.. då går vi loss rejält. haha.

. dagens och gårdagens mat

hoho jaja, då var dagens lunch över.


1 burk makrill, två kokta ägg, en skiva hälsobröd och lite gurka

igår åt jag detta
lunch

hemmagjord kycklingsallad och hälsobröd
middag

fläskfilé, fullkornsbulgur, cashewnötter (naturella), russin och sockerärtor

. chris och rihanna's kärleks-semester

det söta paret är på semester på barbados.. och där har några fotografer kunnat fånga ett par bilder på de små turturduvorna.

ser de inte nykära ut ? :)

. katastrofal svensk sjukvård

.. ja det tycker jag faktiskt. efter att ha suttit hela kvällen igår i akutens väntrum, utan att ens komma in till en läkare som tittade på min hand tycker jag är idiotiskt.. människor gick in.. en efter en, en efter en.. men mitt namn kallades aldrig upp. ja, det är klart jag vet att akuta fall måste gå före.. men när alla människor i väntrummet hade kommit in, och även alla andra som kom efter mig kom in.. då fick det vara nog.. jag gick till receptionen och sa till dem att riva min inbetalning, och att jag skulle sticka hem.. fan, min handled hinner ju läka innan jag kommer in till en läkare..

är det inte dags att anställa fler? eller skapa ett bättre system?

jag betalar gärna extra skatt, bara sjukvården förbättras. detta är ju katastrofalt.

. så når man sin målvikt..

iallafall i spelet. hittat ett superroligt spel som heter kalorie-king.
man ska skjuta bort massa onyttigheter och ta emot massa nyttigheter.. haha.

. båtbens-skada?

jag hoppas verkligen inte det.. men sedan jag trillade så hjar jag haft ont i min handled, till och från - beroende på hur den har belastats.. men nu imorse svullnade den upp, och värken är jobbig.

men på grund utav semestrar och dylikt så kunde jag inte komma ifrån jobbet för att gå och kolla det.. så nu får jag poppa alvedon resten av dagen.. sen får jag åka in till sjukhuset ikväll för att kolla det.

this sucks..

. tv-spyan tar eva till tyra banks

eva nazemson, känd för "tv-spyan" i ett inslag på tv har blivit så pass uppmärksammad så att tyra banks har bjudit in henne till sin pratshow i usa.

. storbildsfotboll på jobbet


dagens lunch bestod av makrill, två kokta ägg och lite grönsaker.

dagens outfit är jeans, ett blå/vit randigt tublinne, och en vit kofta.

och dagens sysselsättning är fotboll i matsalen på jobbet. helt gjutet.

. 1-0 till sverige!!!!

by lotta schelin.

. illamående

usch vad jag mår illa :(

. bild-update

godmorgon.
som utlovat så lägger jag in bilderna idag.. det blev inte speciellt många pga kvalitetsbrist.
här är iallafall en av toscatårtorna som jag bakade.

och här är gårdagens lunch. viktväktarkorv med sallad, och ananas som en liten efterrätt.

. resan till mallorca bokad!

i helgen bokade mamma och pappa resan som vi ska göra i maj nästa år. de har sparat ihop pengar så att de skulle kunna bjuda hela familjen på en semesterresa det året de fyller jämnt. det blir mamma, pappa, syster med man och två barn, bror med fru och två barn, och jag och armin. 12 personer som mamma och pappa bjuder. helt underbart snälla.

det fyrstjärniga hotellet är överfint.. här är några smakprov.




. sonja aldéns nip-slip blev tit-slip

eller rättare sagt - double tit-slip. under en konsert i kalmar i torsdags skuttade sonja aldén till under finalnumret med låten "för att du finns". detta resulterade i att hennes klänning gled ner och hennes båda bröst var blottade inför publiken.

inte världens bästa kvalitet. bilden är lånad från expressen.

. "chef" i southpark avliden

låtskrivaren och sångaren isaac hayes hittades död i sitt hem igår. soulstjärnan var inte bara känd för musiken, utan han var även rösten bakom karaktären "chef" i southpark mellan 1997 och 2006. man har även kunnat se honom som "arnel" i filmen hustle & flow.

personligen så gillade jag hans röst grymt mycket. en djup soulröst som berörde till tusen.

det är sorgligt. vila i frid.


. beyoncés hud blir vitare och vitare

frågorna kring beyoncés hudfärgs-skiftning blev fler och fler, och många undrade om hon har fått samma sjukdom som michael jackson. nu anklagas L'Oreal för att ha ändrat stjärnans hudton på reklambilden för deras senaste hårtoning. L'Oreal förnekar det.. Vad tror ni?


för övrigt så är helgen slut och måndagsmorgonen är här. igår blev det inga inlägg, eftersom jag höll på hela dagen med att baka och hjälpa till inför pappas födelsedag. på eftermiddagen kom släkten, och vi firade pappa fram tills kvällen. jag hjälpte mamma med att baka kanelsnäckor, och släta bullar.. och själv bakade jag toscatårtor, som blev grymt uppskattade. bild får ni senare.

. bernie mac avliden

då var lördagen näst intill avklarad.
idag blev det träning imorse, sen hem till mina föräldrar. var ute och cyklade i princip hela dagen med mamma på olika ärenden, och vi hann till och med en hel del shopping. det blev en ny plånbok, en svart kjol på vero moda, några nya underkläder, och lite nya kläder till träningen. den nya tränings -outfiten blev ett par superfina svarta capri-träningsbyxor, och ett svart röhnisch linne.

ikväll har vi varit hos mina föräldrar och grillat med familjen. och nu när vi kom hem läste jag att bernie mac har gått bort. grymt sorgligt. inte många komiker har fått mig att skratta som honom. ett stort tomrum i komikervärlden är att vänta. jag har stor respekt för alla hans prestationer. vila i frid.


såhär överraskade jag armin igår när han kom hem. med en köttfärspaj minsann. haha.

. lördagsmorgons träning 07.30

nu tror ni säkert att jag är galen. varför jag är vaken såhär tidigt en lördagsmorgon när jag äntligen har chansen att sova länge.
men jag har faktiskt bestämt för mig för att jag ska träna. jag ska till gymet direkt när de öppnar - 09.00. ska bli dunderskönt, det är alltid skönast att motionera på morgnarna.. för efter jobbet är man helt slut, och då har man inte all den energi som sprudlar när man tränar på morgonen.

här är mitt
gym. ett annorlunda gym, som bjuder en på ALLT man behöver.


. mörkt runt turning torso

lunchen är avklarad och mörka moln hopar sig runt torson.
kycklingburgare med matvete (smaksatt med vegeta såklart). haha. cocktailtomater och sockerärtor. 
mörka moln hopar sig runt torson. tråkigt med sånt väder på en fredag.

. brinnande plan störtat i bromma

ett tvåmotorigt flygplan med 4 personer kraschade utanför bromma flygplats. planet brinner, men enligt uppgift så har ingen skadats. 


läs mer
här

. hela stockholm i vattenkrig

eller ja, nästan iallafall..
idag är det ju den så kallade "08-dagen" (dagens datum ->080808) och det firas bland annat med ett stort vattenkrig mellan Nord, Syd och Gamla stan. Enligt uppgift ska de olika "lagen" ha op sig gröna, röda och blåa t-shirtar, så ett tips är ju att inte ta på dig en t-shirt med en av de färgerna idag.. för att undvika en eventuell vattenattack.

hela dagen ska innehålla artist-uppträdanden, tal, os-invigningen m.m.
allt rundas av med fyrverkerier 22.30, och sedan nattklubb på stureplan.

have fun.


. fredagsmakeup och morgonträning

goodmorning. äntligen fredag.
har inte veckan gått ganska fort ändå? det känns lite som det faktiskt.
startade dagen med 8 minute abs på köksgolvet, sen blev det frukost och morgontidningen

en skål med allbran, lättmjölk och vindruvor. och lite lektyr.


dagens makeup blev en lite lättare i en ton av guld och mörkgrönt.

scary bild, but what the heck.
grundat med guldfärgen ur Nouba's Double Bubble nr 29. skuggat med den mörkgröna färgen ur Nouba's Double Bubble nr 55. Clinique's ögonpenna "08 brightening" i inre ögonvrån, och inramning med kajalpenna nummer 35 ur Nouba's kollektion. Mascaran är Helena Rubinstein's Lash Queen Feline Blacks. Jag brukar variera mellan den och Diorshow. De bästa.

. willys = ruttet

fyfan vad ruttet. allt jag hade planerat att handla på willys var slut. lönt att sätta erbjudande på saker om man inte bunkrar upp ordentligt så att det räcker till hela veckan. dessutom var mestadels av willys frukt och grönt halvruttet och täckt av småflugor. visst, det blir en femtiolapp billigare än på många andra ställen.. men vilken jävla kvalitetsmiss.

grymt besviken.

lagade fullkornspasta med en sås gjord på skinka, purjolök och ost till middag. förberedde inför morgondagen också. kycklingburgare med matvete.

nu är det hells kitchen, sen ska vi titta genom hela den nya la redoute-katalogen. sen ska vi sova.

godnatt :)

. rollerblades och willys

nu är det slut på arbetsdagen om 15 minuter.
då ska vi till willys och handla. sen ska vi åka rollerblades ikväll tror jag.

. dexter - säsong 3

ja, då var det snart dags igen. den 1 september börjar säsong 3 av dexter på showtime i USA. vad tycker ni? borde de kanske ha stannat på säsong 2?

. 10 signaler till SOS Alarm

ja, det låter kanske inte så himla mycket.. och nej, denna gången var det ju inte så dunderakut.. men ändå. tänk om det är världens jävla olycka.. så ska man sitta och vänta tills 10 (!) signaler går fram innan man får hjälp.. nu vet jag inte hur långa intervallen är mellan signalerna, men även en halv minut är en alldeles för lång väntetid tycker jag.
sen kopplade kvinnan mig till polisen. där fick jag stå i kö i 9 minuter innan jag kom fram..

vad hade hänt då?
jo - jag såg en kvinna utanför vårt kontor som såg jätteförvirrad ut.. hon hade på sig en vit pyjamaströja och bara ett lakan lindat runt midjan. anledningen till att jag ringde polisen var min misstanke om att hon eventuellt kanske är senil-dement och helt vilse. när hon sen började gå ute längs med gatan, så blev jag ännu oroligare, så jag ringde till polisen. det kan ju bli hur farligt som helst...
polismannen sa att de skulle köra ut och spana efter henne, och tog mitt telefonnummer. det kan ju vara bra också ifall något äldreboende ringer och säger att de saknar en kvinna, då vet de ju var hon har synts till iallafall.

det blev dagens goda gärning, en riktig samhällskämpe känner jag mig som.

. dagens lunch

paulúns müsli med lättfil, pumpernickelmacka med kalkon och päron. grymt mätt nu.

. paris mobbar mccain - video

såg detta klippet nyss med paris hilton, där hon svarar på mccains värdelösa kampanj för att sänka obama där han använde sig utav bland annat paris. i svaret på videon kallar hon honom "wrinkly white-haired guy" och "white-haired dude" och utnämner sig själv som en av presidentkandidaterna. hon säger också att hon ska måla vita huset rosa om hon blir president.

. britney som lesbisk strippa

och inte ens det räcker.. strippan som hon ska agera är mördare också.  quentin tarantino vill ha britney spears i rollen som "varla" i hans kommande remake av kultfilmen "faster pussycat! kill! kill!". enligt källor så är quentin övertygad om att hon kommer briljera i den rollen..
ett nytt lyft för brittan som kan ta henne ur hennes mardröms-situation?

lesbiska strippan varla?

. robyn at david letterman


robyns version av cobrastyle.

. ha-begär


grymt fin väska från friis & co. min nya vinterväska?

. den nya bloggdesignen - tyck till!

godmorgon :)
efter att ha blivit helt slut efter gårdagens träning, och sen hemkomst, så blev det att jag stannade hemma igår kväll. det resulterade i att jag och armin satte oss och pillade lite på min bloggdesign.. och nu är den väl någorlunda färdig.

vad tycker ni?

. dagens mat

godkväll.

lunchen på jobbet blev

stekt lax med fullkornspasta och en sallad på sparris, rödlök, gurka och machésallad.
mellanmål på eftermiddagen

crabsticks. en uppladdning med massor av proteiner inför träningen.

. dagens fetaste konversation på jobbet

en finländare som har jobbat här hos oss ett bra tag nu skulle åka hem till finland igen. han kom hit och lämnade in sin tag till mig och skulle ta adjö;

han: here it is
jag: thanks
han: what...w..ell....hmm...
jag: tyst
han(efter typ 5 sekunders mumlande): well.. have a nice.....life.
jag: (håller på att dö av skratt) thank you - you to.

sen gick han.

HAHAHAHAH


. hjälp med bloggdesign

jag tänker så det knakar. vad ska jag göra med min blogg? jag är ju inte alls så skillad på bloggdesign som de flesta andra i bloggvärlden. det känns helt värdelöst, och eftersom jag inte har photoshop på datorn heller, så kan man ju inte hitta på så roliga saker som man kanske hade velat...

någon som har nåt bra förslag till mig?

. trött på designen

gud vad trött jag blev helt plötsligt på min tjejiga, gulliga, übersöta fjärilsdesignade blogg.

let's keep it clean. at least for a couple of hours.

. tetris på jobbet


tack älskling för tipset. nu går min dag lite fortare. huhu.


. hittar du gammal mat får du 1000 kronor

ja, det stämmer. på stockmann som är en finskt varuhus använder man nu detta som en liten kompensation efter den negativa publicitet som de har fått uppleva på sistone. tydligen har de i flera fall sålt livsmedel där datumet redan har passerat "bäst före"-rekommendationerna. i fortsättningen så får de människor som hittar utgångna livsmedel i varuhuset ett presentkort på 100 euro.
varför finns inte stockmann här då? jag är ju expert på sånt.

. stackars ernst kirchsteiger

är det bara jag eller har ernst varit i ovanligt mycket blåsväder i årets tidningar?
jag tycker iallafall att det känns som något nytt varje dag. låt snubben bygga det han vill. många medelålderskvinnor älskar hans arbete.. eller honom, ja jag vet ifan. men jag har hört att han är uppskattad.

dessutom pallar jag inte se honom varje dag. tycker han ser lite slibbig ut.

. utmaning

jag blev utmanad utav Anne af Uppsala, och självklart antar jag utmaningen

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1. Jobba mellan 07.30 och 17.00.
2. Ringa till hyresvärden och klaga lite om den uteblivna utmärkningen utav vilka parkeringsplatser som är hyrda. När jag kom hem igår kväll så hade någon (än en gång) tagit vår parkeringsplats. Vi har bott där sen maj - är det inte dags att sätta upp skyltar nu?
3. Göra en egen skylt som visar att parkeringsplatsen är vår. (Man får väl ta saken i egna händer så länge antar jag?!)
4. Köra ett hårt pass på gymmet.
5. Laga soppa, och eventuellt handla hälsobröd på Frasetti.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag var 11 år, nybliven faster och grym på fotboll.

Vilka platser har du bott på?
Arlöv - enbart. Den perfekta förorten.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Köpa allt som mina familjemedlemmar någonsin har önskat sig.
2. Skänka massor till välgörenhet och forskning
3. Köpt min efterlängtade Audi, och ett grymt fint boende till oss.
4. Rest jorden runt.
5. Äntligen utbildat mig till make-upartist.. (har velat det i typ 1000 år). I'm still struggling!

. cruz beckham 3 år - breakdancing


godmorgon. kolla de sista 20 sekunderna på detta klippet. vilken adorable pojke. haha :) ser ut som att cruz älskar uppmärksamhet - precis som sina föräldrar.

. bilder från cirkusen

godkväll. nu är jag hemma efter en lång dag.

efter jobbet körde jag snabbt hem och gjorde middag. det blev stekt laxfilé (med egen kryddblandning som blev grymt bra), ugnsstekt rå-potatis och en créme med svart rom och dill. jag bytte för min del ut mestadels utav potatisen till sparris, gurka och rödlök. gotta eat my vegetables.

det blev cirkus med systern och hennes två barn, min brorsdotter och min kusins fru med deras barn och moster. en underhållande föreställning med grymt duktiga cirkusartister.


tältet, språngbräda-akrobater, kameler, elefanter och enorma uppblåsbara clowner. och detta var bara en liten del :)

. un dos tres, toca la pared

tittat på en snutt av "barnhemmet" nu igen. jag får inte nog. grym film.

. müsli utan mejeriprodukter


nu har jag suttit och knaprat i mig lite müsli.. paulúns närmare bestämt. det var ett litet eftermiddagsmellanmål - det som är så viktigt. åt utan någon mejerivara - bara müsli. det är svingott. ett päron till för att komplettera.

snart ska jag hem och steka lax.

. filmvisning på jobbet - kung fu panda

dagens lunch blev;

köttfärsröra (som blev över från gårdagens gi-vårrullar), fullkornsbulgur, sallad och tomat.


och såhär ser mitt skrivbord ut nu. tittar på kung fu panda för att få tiden att gå.

. nya upptäckter i svenska orden

jag kom på en sak. uttråkad som jag är. tiden går så sakta så jag tänker på de sjukaste sakerna man kan tänka sig.

ordet "bredvid" som betyder att något är intill något annat.

om man delar upp det till "bred" och "vid" (båda de orden har ju egentligen samma betydelse; att något är rymligt eller utsträckt.

borde då inte bred-vid betyda något som är superduper brett?

. kung fu panda - sömn

igår efter träningen och matlagningen och jobbet så skulle vi runda av kvällen med kung fu panda hemma i soffan.
jag får så sjukt dåligt samvete. varje gång jag och armin ska se på film så lyckas jag att somna. typiskt dessutom att det igår var speciellt denna filmen, som verkade vara hur gullig och mysig som helst.

jaja, men armin såg färdigt den. jag har hämtat med laptopen hit till jobbet, så jag ska plöja igenom filmen. det är ju trots allt kung fu panda vi pratar om.

. bilder från den senaste månaden

här kommer de utlovade bilderna;

en dag på tropikariet i helsingborg

suddig kvalitet på vissa bilder.. vet inte varför, men man ser någorlunda iallafall. kolla in det feta ormskinnet.

överrasknings-picnic med armin i västra hamnen  / bo01

skön utsikt från platsen vi satt på

min middag på balkongen häromdagen

kycklingsallad - javisst

gårdagens lunch

två knäckebröd och 1 Finn Crisp med makrill. till det lite gurka. mums.

. Kat Reens planer för dagen

hi my name is kat reen and my plans for today are;

1. drive home from work
2. make "gi-vårrullar", which is omelettes filled with minced meat.
3. go to the gym, and bring armin even though he's sick. (he can get som rest in the relax-room during my workout)
4. drive home and take a shower.
5. watch the movie kung fu panda with my man.
6. go to sleep.


den verkar vara rätt bra faktiskt....


. grävskops-bestick till lilla pojken

kolla. hur häftigt var inte detta setet med grävskopor som bestick för lill-killen?
födelsedagspresent till syrrans pojke? eller är han för stor nu kanske?


. det stormar i turning torso

står här vid skrivbordet och blickar över till turning torso på andra sidan gatan. undra hur det känns att bo uppe i lägenheterna nu när det blåser så äckligt mycket. det är grova stombyar här ute i västra hamnen nu iallafall, och fönsterrutorna på vårt glasklädda kontor skakar hela tiden.. känns faktiskt som att det ska blåsa genom hela vårt hus när som helst. kind of scary faktiskt.

svajar det där uppe?


. ni som är sjuksköterskor - HJÄLP!

jag har försökt förtränga och ignorera smärtorna som jag får i min handled. känns som jag har gnällt lite för mycket på sistone. men ända sedan jag trillade och skadade foten så har jag haft grymt ont i min handled. inte konstant, men så fort den vinklas eller ansträngs.. egentligen inte konstigt eftersom jag i fallet landade med högerarmen under mig...

jag har ju haft gips förr när jag skadade båtbenet (benet som är mellan handleden och tummen kan man väl säga).. och jag tror inte det är nån fraktur för det borde ju värka hela tiden.. eller?

någon som är sjuksköterska eller något inom vården som kan komma med lite funderingar och hjälp till mig ?


. summering och "the orphanage" - recension

nu är det tillbaka till verkligheten. nu är jag på ordinarie plats på ordinarie jobb..

för att summera semestern så har det sett ut ungefär såhär;
- lomma beach
- åkt med hela familjen till zoo i köpenhamn
- haft svärföräldrarna på besök
- museum
- sett sommarchansen
- varit på tropikariet i helsingborg med systern och hennes familj
- träning
- picnic med killen på bo01
- möllevångsfestivalen
- bio
ja, det var nog det hela.. det känns som att man inte har gjort något, men detta är väl ändå en del på två veckor. det tycker jag iallafall.

igår var vi på sjukhuset i lund med armin, och han fick antibiotika. hoppas att han blir bättre snart min lilla stackare. på kvällen tittade vi på "the orphanage" (el orfanato) a.k.a "barnhemmet" som den heter nu när den lanseras i de svenska biograferna. 30 priser och 24 nomineringar har den fått. och det förstår jag. en grymt skrämmande, spännande och gripande film som är hur bra som helst. jag kan inte undvika att reminissa lite till när vi såg skräckfilmen "rec" som även den var utav spansk härkomst. spanska regissörer har verkligen hittat sin rätta genre. "rec" var ett mästerverk näår det gäller skräckfilm, men "the orphanage" slår allt. lättsamt 8 / 10.. kanske t.o.m lite mer.



jag är helt förälskad. denna filmen kommer jag nog se igen i framtiden.


. eftermiddagspäron

mums.


. enchiladas och träning

igår blev det grymt lyckade enchiladas till middag (bild kommer senare). det gick fort att tillaga, och perfekt inpassat i mitt springande upp och ner från tvättstugan. kvällen avslutades med en liten frukttallrik och hell's kitchen på tv. mys.

idag ska jag träna efter jobbet.. och sen vet jag inte. ta hand om min sjukling där hemma i suppose..