. gnocchi ovanpå en tung lunch

sitter här och är fortfarande dundermätt efter min laxsallad. om en timme ska jag köra och hämta armin sen ska jag laga potatisgnocchi med vitlök och kalkon när vi kommer hem. som det känns nu så är jag alldeles för mätt för det. men det löser sig nog.

efter det blir det träning för min del, och armin ska iväg och spela på hästar. nu håller jag tummarna för att det kanske kan kammas hem en liten vinst ikväll. under tiden ska jag hinna med en fika med pernilla och emma tänkte jag..

imorgon ska vi se ice age 3 i 3D. det blir nog en upplevelse. haha.

. påbyggda naglar räddar dagen

16 myggbett. det är vad jag har lyckats samla på mig under festen i lördags när vi satt utomhus. det har resulterat i att jag inte kan ha annat på mig än kjol. i jeans / leggings blir det för varmt. det märkte jag igår.
 
i samband med min pollenallergi så kan jag berätta att man minst sagt blir irriterad. det kliar ju överallt. ögon, näsa, hals, händerna, armarna, benen... än en gång får jag valuta för mina påbyggda naglar.

ja, då var det sommar igen med andra ord.

. nu börjar det bli svårt...

GAH! ingen som vet hur jobbigt det är att hålla sig från att beställa saker.

nu har jag ju dessutom hittat några saker som jag bara skriiiiiiiiiiiker efter. men jag har lovat mig själv. ingen mer shopping på ett tag.


kolla bara dessa datorväskorna från oilily. så att man smälter.


dessa friis&co skorna funderar jag starkt på att unna mig. man måste väl ha sommarskor som passar ens nyinköpta väska?


grymt snygga balenciaga-inspirerade väskor. nu är det nära... väldigt nära.

. förlovnings/inflyttningsfest - CHECK!

då var vår förlovnings/inflyttningsfest avklarad. en helt underbar dag blev det med god mat och undebart sällskap.

buffén bestod av kyckling, potatisgratäng, pastasallad, grissini och barbari (persiskt bröd). tanken var att jag skulle baka foccacia, men på lördagsmorgonen märkte jag att jag hade glömt att ta ut degen från frysen kvällen innan. då kom mamma med den smarta idén att vi kunde köpa barbari istället. och det blev jättebra!


fördrinkar och snacks på gården || vår goda buffé || så här fint dukade jag och killarna


jag och min fina kusin || frågetävling om mig och armin || kaffe och vitchoklad-kräm med bär till efterrätt


aria och dejan kom ner från växjö || jag och flickorna || saras lilla benyamin och jag dansade


vin med vindruvor. mums! || våra fina presenter

en helt underbar kväll blev det iallafall, och nu kan jag äntligen släppa all stress.




. läkarbesöket avklarat

då har man vart hos läkaren för att undersöka mig angående mitt blodtrycksfall i söndags. ett blodtryck som låg på 100/70 var ju rätt så lågt, men ändå okej. dock ville hon testa hur det blev när jag stod upp, och bara efter en minut hade mitt blodtryck sjunkit till 90/70. inte konstigt att man blir yr.

trots det så ska jag fortsätta som jag gör, träna mycket och äta rätt. fast hon beordrade mig att jag måste lägga in någon vilodag, eftersom det faktiskt ÄR bra för kroppen att vila då och då. nu ska jag bara ta och inse det. som sagt, fortsätta i princip som vanligt, och undvika att stå stilla för länge (i köer och sådant). känns konstigt att man ska gå och bli yr då och då, och inte kunna göra något åt det. dricka plenty of water bara, och hålla mitt blodsocker på en jämn nivå.

för övrigt ska jag till camilla idag och fixa håret. det är bokat tid för en riktig genomkörning med slingor, klipp och allt. börjar bara få lite ångest eftersom jag inte har bestämt mig än för vilken färg osv. blir kanske en överraskning för mig själv?

. blodtrycksfall i ullared

igår åkte jag och mamma och pappa till ullared. var supermysigt att åka iväg tillsammans, saknade dock min syster jättemycket, så tråkigt att du inte kunde följa med :( det blev en hel del inhandling till festen på lördag, och några saker till lägenheten. och MASSOR annat. haha.


dock missade jag nog att äta på en för lång stund, vilket resulterade i ett grovt blodtrycksfall. det var nog första gången jag blev så här rädd. - visst, jag vet att jag har himla lågt blodtryck normalt, men eftersom jag inte känt av det på så länge, så glömmer jag bort hur viktigt det är för mig med dricka och mat. vi gick ut efter halva shoppingrundan och stod i kö för att köpa mat. helt plötsligt kände jag hur ljudet från människorna runtomkring bara kom längre och längre bort. sen svartnade det för ögonen. efter att ha suttit och hängt på ett restaurangbord en stund och en massa dricka blev det bättre igen, men fy vad obehagligt det var. en riktig väckarklocka.


nu ska jag börja äta mer. fortfarande nyttigt, men mer. och inte stressa mig så hårt inför all träning som jag försöker hinna med. jag måste lära mig att det är okej att vila någon dag.


en massa saker till festen och en del till lägenheten. förberedde mig på 5000 - 6000 kronor, men trots allt så gick det bara på 3000. kan man annat än älska ullared?


. bacardifylld vattenmelon

i fredags var det midsommarfirande hos malin och jocke. räktoppade crostini, grillade spareribs, grillad flintastek, potatissallad, sallad och mitt egenbakade italienska matbröd till blev en riktig succé. grymt gott. efter maten blev det massa dricka, mycket skratt och två omgångar kubb. (som för övrigt jag och malin vann ;)). efteråt rundade vi av med jordgubbar.. drickandet fortsatte och sen kom alias-spelet och de bacardifyllda vattenmelonerna fram, och så fortsatte det fram till 02.30 ungefär..  en helt underbar kväll, tack ska ni ha <3



i lördags var det helt och hållet avkoppling som gällde, och tvättning på kvällen.

. angelina - blek och trådsmal

kvinnan som massor av män trånar efter. såhär är man inte riktigt van att se henne.
sure thing - hennes film-dieter fungerar, men hur friskt ser det ut?


bild lånad från aftonbladet

. föll för frestelserna


idag har jag suttit och klickat hem saker - ja, jag har faktiskt shoppat. men inte till mig själv... till armin! blev en adidas firebird tröja, en rocksmith t-shirt, och ett par wesc hörlurar. yahooo.

såg att kicks inleder sin rea idag. gissa vem som ska försöka klämma in ett supersnabbt besök efter jobbet innan träningen?

igår kom väskan som jag beställt. en underbar friis&co-skapelse. dock luktar skinnet lite småäckligt. hoppas det går bort.


på kvällen fikade jag med tjejerna. äntligen har pernilla flyttat hem igen. det var precis som förr: pernilla, sara, emma och bella. supermysigt. vi fick till och med förstärkning av saras lilla benyamin. sååå söt.

. att leva på bara frukt - går det?

det satt inte fel. var precis på kundevents-midsommarlunch borta på comfort hotel. var supergott med lite midsommarmat. men sen åt jag frukt efteråt såklart, så nu är jag dundermätt. ananas, jordgubbar, vattenmelon och vindruvor. all my favorites.

ibland funderar jag lite på om det kanske skulle funka att leva på bara frukt. jag menar, som det är just nu så utgör väl frukt ca 50 % av mitt dagliga livsmedelsintag.. fast om jag skulle äta bara frukt och inget annat så hade jag nog fått lite ont i magen efter ett tag. tror jag iallafall.

. för snål för att köpa aftonbladet

eller iallafall för aftonbladets soprano-bilaga.. gick in och skulle köpa dvd 2 idag av de 28 som ska säljas tillsammans med aftonbladet nu framöver. 10 kronor för tidningen, 59 kronor för dvd-filmen. 69 kronor i veckan i 27 veckor - 1863 kronor.

är det lönt när hela samlingsboxen med snyggt fodral etc finns på cdon för 1499 kronor? nej - denna gången snålar jag.

det blir en samlingsbox från cdon istället om ett tag. jag ska ju trots allt sluta att handla nu för ett litet tag framöver.

. 40 olika dofter på ljus

igår kväll var det hemmafest hos min svägerska. hon har blivit värdinna för partylite. de 40 olika dofterna på ljusen fick mig att bara vilja handla mer och mer. men till sist blev det 18 värmeljus i dofterna Mango/Ingefära, Ananas/Kokos och Passionsfrukt/Papaya. Luktade sååå gott. Beställde en värmeljuslampa/vas i orange glas också. Kommer nog bli jättefint där hemma :)

Som sagt så fanns det supermycket att handla, och jag ser bara fram emot när jag ska ha mitt eget "party". Då kommer jag SÄKERT att handla ljusen i lime, päronchampagne, mandarin mojito och tonkaböna. luktade så grymt gott.


kolla bara så söta de små glasskulorna är. här i samma dofter som de jag beställde.


nästa gång skulle jag kunna tänka mig dessa

eller de höga i bakgrunden här. hade varit fina på balkongen.

eller en aroma-melts värmare. doftade riktigt gott.

en fröjd för min shoppingälskande själ.

. är jag coolare om jag kallar nålrädslan för nålfobi?

satt och funderade och kom på hur mycket det har ökat med folk som har massa "fobier".. som jag kan minnas det så var det inte så förut.

det fulaste av allt är alla som säger men öööee "jag har fot-fobi"!
what?! vadå fot-fobi? ingen har blivit ombedd att älska andras fötter. vilken normal människa som helst kan tycka att någon människa har lite små-äckliga fötter. no fuzz about it - men ärligt alltså..

börja skutta upp och ner och skrika om man ser att någon går barfota. så jävla krystat.

är jag häftigare om jag kallar min nålrädsla för nålfobi?

överskattat.

. skattjakt

överraskande. susade iväg igår efter jobbet för att lämna in ringarna för putsning. köpte en bukett och körde hem till vår tvättstuga där underbara mamma skulle börja tvätta till oss (eftersom vi alltid kommer hem minst en timme efter tvättidens start). när jag kommer in för att överlämna buketten som tack så berättar hon att hon redan har hunnit tvätta klart allting. vilken snäll mamma jag har. helt underbar. skulle köpt tio buketter istället. nej, det hade inte räckt. tack älskade mamma.


med all tvätt upphängd så blev det en snabblagad middag. pastawok. tack vare mammas insats med tvätten så hann vi köra iväg för att titta på balkongmöbler på kvällen. hittar vi balkongmöbler? - nej. hittar vi soffbord (som vi letat efter i ett år) - ja.

hur sjukt är inte det. när vi för första gången på ett år inte letar efter soffbord så hittar vi ett. en minut innan affären stängde.


det ser lite halvtaskigt ut kanske. men det är verkligen skitsnyggt. den vita högglansen går sååååå bra ihop med vår tv-bänk.

. vass lax i salladen

stack bort till graffiti och köpte en sallad med varmrökt lax.. älskar den salladen. fast idag var det något som skilde sig från mina forna salladsupplevelser. något vasst i maten skar mig uppe i gommen. ingen aning vad det var faktiskt, men jag e helt svullen där uppe nu.


. storstadsresa

ja, då var man på jobbet igen.. sitter och njuter av min nya klocka samtidigt som jag har fullt upp med olika ordrar som jag ska lägga och listor i kundregistret som ska fixas.

igår var jag på gymmet och körde det första riktiga passet på en vecka.. känns jobbigt att komma tillbaka när man vet hur man var på topp innan, men konstigt nog så hade jag inte tappat så mycket. jag har ju iofs cyklat 45 minuter åt gången i olika etapper på balkongen.

jag skulle faktiskt bara vilja boka in en resa nu.. att åka nånstans varmt för en solsemester hade varit underbart, men det ultimata jag längtar efter nu är storstäder.. och shopping.

idag kommer mamma och pappa på middag. blir nog marinerade kycklingfiléspett med ugnsrostade grönsaker och en bulgarisk shopskasallad som jag ska bjuda på.

. spelberoende

. jag skulle kunna sitta och spela the sims alltid.

. jag har sagt det innan och jag säger det igen

.. det finns något inom mig som blommar upp varje gång jag beställer eller köper någonting. jag och min kusins tjej konstaterade vårt problem i söndags när vi hade en heldag på ett shoppingcenter.

frågan är bara varför? varför blir jag sååå lycklig om jag köper ett par skor eller en väska? varför känns det som att shopping egentligen är en lösning på de flesta problemen?

jag har ingen aning helt ärligt.. men jag är fast besluten att fortsätta handla.. om ett tag..

.. jag lovade mig det själv precis.. att väskan som jag klickade hem idag är det sista jag ska nätshoppa på ett tag. det har trillat in en del saker där hemma på sistone.



väskan är från friis & co, och klockan är en adidas candy klocka. sen så återupptäckte jag barnet i mig själv och inhandlade the sims 3.


dessa skorna köpte jag i söndags.. tillsammans med denna adidas firebird tröjan som utökade min adidas tracksuit samling.

om två veckor ska jag till ullared. shit vad jag ska bli lycklig.