. världens svält har aldrig påverkat mig som nu

jag har aldrig sett något liknande.

läste om en elefant som hade dött (av ålderdom) utanför en liten by i zimbabwe. den hade knappt hunnit ta sitt sista andetag innan byborna slängde sig över den med machetes och hemmagjorda knivar. efter 1 timme och 47 minuter var det bara skelett kvar. barbariskt? knappast.

tänk hur hungriga människorna där måste ha varit? men vad gör man liksom? hade jag haft ett grovt undernärt barn hemma som dör utan att få mat, då hade jag också gjort vad som helst.

det värsta av allt är att nationer med någorlunda god ekonomi (exempelvis sverige) inte på något sätt bidrar med pengar mot den här svält. inte vad jag vet iallafall.

men 14 miljoner för att renovera en kyrka INFÖR kronprinsessans bröllop. det är minsann viktigt. VAD ÄR DET FÖR VÄRLD VI LEVER I?

visst, man kan inte mätta ett helt svältande land med några miljoner, men tänk ändå. basvaror som mättar, det är hur billigt som helst. potatis - med ett genomsnittligt kilopris på 5 kronor. en budget på 14 mille. vad hade det resulterat i?

2800 ton potatis. fylld av näring och stärkelse. det hade nog fan mättat en hel del.

. vinterkräksjuka - check!

då har man genomgått vinterkräksjukan för första gången. har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. som en blixt från klar himmel kom det. shit.
som sagt, blev riktigt kass, så fick åka hem från jobbet igår. var helt utslagen hela kvällen. men jag har minsann lyckats äta lite skorpor och en rostad macka nu, så jag hoppas att detta ska gå bra.
låg och kollade på den lilla sjöjungfrun precis. har inte sett den sen jag var i 8-10 års åldern.. ändå gråter jag i slutet. precis som jag gör till alla disneyfilmer. fan gör man det för egentligen? man vet ju vad som kommer att hända. ändå rullar tårarna - precis som alla andra gånger man ser filmerna. walt disney var ett geni.
känns som om jag har genomgått världens hårdaste workout. smärtor i varenda muskel i kroppen. men jag uthärdar det gärna, så länge jag slipper spy.

sol och shopping - som jag inte kan ta del av

åt precis min hemmagjorde kalkonsallad. klockan 06.30 imorse stod jag och kokte matvete till salladen. dedikerad - jag vet.

fick precis reda på att det är shoppingkväll på burlöv center ikväll. 20 % på näst intill allt i näst intill alla butiker. och så är det öppet mellan 20.00 och 22.00 ikväll. dock har jag inte speciellt mycket pengar just nu (sparar allt jag kan inför resan, så jag ska bara dit... jag måste iallafall titta.

tränade igår, körde bröst. när jag hade legat och gjort hantelpress och skulle resa mig upp så fick jag de två åtta kilos vikterna i bröstet. det var inte skönt kan jag säga. det ömmar lite fortfarande.

skjuter upp dagens träning till imorgon. då blir det en dag mellan alla veckans pass, effektivare på det sättet. måndag - onsdag - fredag - söndag. armar i måndags, bröst igår, rygg imorgon och axlar och ben på söndag. skööönt.

. världspremiären av alice in wonderland

tim burton är för jävla bra. varje gång man ser någon av hans filmer så förundras man över sättet han tänker på och hans enorma fantasi. att han ens genomför sin galna idéer sätter honom i en egen konstnärlig klass. faktiskt.

för hans filmer är verkligen konst. alla härliga färger, och allt "omöjligt" som han ändå lyckas sammanföra i en härlig mix gör att jag beundrar honom. verkligen.

kolla bara sminkningen av johnny depp. ohh vad jag önskar att jag hade fått göra den. måste ha varit grymt roligt. vit mascara, och alla orangea detaljer som smälter ihop med de olika stora gröna ögonen. så jävla coolt.


filmen var bra, och det var riktigt nice att se den i 3D. allt blir så mycket mer levande då.


hemma igen

hemma efter en helg i växjö.

idag kommer de beställda sofforna att bli levererade. shit vad jag har längtat, ska bli spännande att se hur de kommer bli där hemma.

denna veckan ska jag försöka att lugna ner mig lite i alla bravader, och fokusera lite mer på träningen.

läste precis att james cameron har planerat en uppföljare till avatar (ingen överraskning kanske?!), med tanke på hur framgångsrik filmen har vart så vore det nästan dumt att inte slå till med en uppföljare. frågan är om den kan bli lika bra?.. sigourney weaver har blivit tillfrågad om hon vill vara med i uppföljaren. kan inte det tyckas väldigt konstigt? ni som har sett filmen förstår vad jag menar.

är trött på alla sega idioter som inte hälsar när man är vänlig och säger hej.